Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Hva sier Bibelen om naturkatastrofer og ødeleggelser?

Foto: Hva sier Bibelen om naturkatastrofer og ødeleggelser?

Fra Bibelen om naturkatastrofer

05. november 2010.

Naturkatastrofer, ulykker og nød er ikke fremmede tema i Bibelen. Linkene leder til Nettbibelen der du kan lese tekstene i sin sammenheng.

1. Mosebok 7
I det året da Noah fylte 600 år, den syttende dagen i den andre måneden, brøt alle kilder fra det store havdypet fram, og himmelens luker åpnet seg. Og regnet strømmet ned på jorden i førti dager og førti netter.

1. Mosebok 41
Det ble hungersnød i alle land; bare i Egypt var det mat. Snart begynte alt folket i Egypt å sulte og rope til farao om brød. Og farao sa til dem: «Gå til Josef! Det han sier dere, skal dere gjøre.» Hungersnøden bredte seg utover hele landet. Da åpnet Josef alle lagrene og solgte korn til egypterne; for hungersnøden var hard i Egypt. Og fra alle land kom det folk til Egypt og ville kjøpe korn hos Josef; for nøden ble hard over hele jorden.

1. Kongebok 19
Da sa Herren: «Gå ut og still deg opp på fjellet for Herrens åsyn!» Og se, Herren gikk forbi. Foran ham fór en stor og sterk storm, som kløvde fjell og knuste knauser; men Herren var ikke i stormen. Etter stormen kom det et jordskjelv; men Herren var ikke i jordskjelvet. Etter jordskjelvet kom det en ild; men Herren var ikke i ilden. Etter ilden kom lyden av en svak susing. Da Elia hørte den, drog han kappen for ansiktet, gikk ut og stilte seg ved inngangen til hulen. Da lød det en røst som sa: «Hva vil du her, Elia?»

Salme 107
Han bød, og det blåste opp til uvær,
havets bølger gikk høye.
De steg mot himmelen, sank i dypet,
så folk mistet motet i nøden.
De tumlet og ravet som drukne,
var helt fra sans og samling.
Da ropte de i sin nød til Herren,
og han førte dem ut av trengslene.
Han fikk stormen til å stilne,
havets bølger falt til ro.
Glade ble de da det stilnet;
han førte dem til den havn de ønsket.
De skal takke Herren for hans miskunn,
at han gjør under for menneskene.

5. Mosebok 15
Fattige vil det alltid være i landet. Derfor byr jeg deg: «Lukk opp hånden for din bror, for de nødlidende og fattige i ditt land!»

Ordspråkene 21
Den som lukker sitt øre for de fattiges skrik, skal selv måtte rope uten å få svar.

Matteus 7
Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell. Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.»

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO