Gå til innhold

5 Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?

Asgedom Habteab fra Eritrea kom en dag innom Bibelselskapets kontor i Oslo og bestilte 5000 bibler.

Foto: Asgedom Habteab fra Eritrea kom en dag innom Bibelselskapets kontor i Oslo og bestilte 5000 bibler.

Bestilte 5000 bibler

03. november 2010.

Asgedom Habteab kommer fra Eritrea og har de senere år bodd i Norge der han jobber som lærer og tolk. Bibelen har han alltid med seg.

- 5000 bibler, hva skal de brukes til?
- Dette er bibler for eritreere som bor i Norge. Det er mange av oss, og vi er opptatt av Bibelen. Vi vil at folk i våre menigheter skal lese og studere Guds ord og gi det videre. Troen kommer av det en hører, som igjen kommer fra Guds ord, sier Asgedom. Han er nestleder i Shalom eritreiske pinsemenighet, som er knyttet til pinsemenigheten Filadelfia i Oslo.
- Vi har avdelinger i Nord-Norge, Stavanger og Bergen, forteller han.
- Vi har et ønske og en visjon om at det skal være minst én bibel i hver husstand. Dette er en arv vi har med oss fra Eritrea og som vi vil følge opp her i Norge.

- Er alle eritreere pinsevenner?
- Nei, mange hører til den koptiske kirken, noen er katolikker eller lutheranere. Og så er også mange eritreere muslimer. Menighetslivet betyr mye for Asgedom og hans familie. Han har fire barn. På gudstjenestene brukes eritreisk språk.

- Hva med integrering i det spesifikt norske, vil dere ikke søke å være med i norsktalende menigheter?
- Vi ser at hos våre barn, når annen generasjons eritreere vokser opp, søker de til andre, norsktalende menigheter. Min datter har giftet seg med en nordmann og min sønn er med i Oslo Kristne Senter. Dette ser vi som en naturlig utvikling.

- Har du et favorittvers fra Bibelen?
- Da vil jeg trekke fram Job 42, 1-6:
«Jeg vet at du makter alt; ingenting er umulig for deg av det du har satt deg fore. Hvem vil da fordunkle din plan med uforstandige ord? Jeg har talt om ting jeg ikke forstår, om det som er så underfullt at jeg ikke kan skjønne det. Men hør på meg, så vil jeg tale. Jeg vil spørre deg, og du skal gi meg svar. Før hadde jeg bare hørt om deg, men nå har jeg sett deg med egne øyne. Derfor tar jeg hvert ord tilbake og viser min anger i støv og aske.»

Bibler på alle språk

Torstein Hansen skaffer bibler på alle språk.
Torstein Hansen har ansvar for Bibelselskapets salg av bibler på "utenlandske språk".

Bibler på andre språk finner du i Nettbokhandelen.
Kontakt Torstein dersom du ikke finner Bibelen på det språket du er på utkikk etter:

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO