Gå til innhold

20 Da de tidlig om morgenen gikk forbi fikentreet, så de at det var visnet fra roten av.

Etter flom og jordskred i Andesfjellene i 2010 søkte store folkegrupper tilflukt i teltleire. Bibelselskapet i Peru bidro med hjelp gjennom programmet Pan de Vida (Livets brød).

Foto: Etter flom og jordskred i Andesfjellene i 2010 søkte store folkegrupper tilflukt i teltleire. Bibelselskapet i Peru bidro med hjelp gjennom programmet Pan de Vida (Livets brød).

Flom og jordskred i Peru

05. november 2010.

Peru opplevde i år flom og jordskred i Andesfjellene. To perioder med tungt regn gjorde elver og bekker farlige, førte til tap av liv, oversvømte hjem og ødela veier og åkrer.

Pastor Celestino Cutipa fra den evangeliske mennonittkirken i Paucarpata, Cuzco forteller:
- Det skjedde en natt. Gatene ble til elver, og fullt kaos rådde. Alle kjempet for å få tingene sine ut av huset. Mens jeg hjalp noen av naboene, kom elva og tok huset mitt, og jeg mistet alt.

95 prosent av hus og åkrer i flere landsbyer ble ødelagt. Folk ble plassert i teltleire. Bibelselskapet i Peru kom med hjelp gjennom programmet Pan de Vida (Livets brød). Det gir åndelig og materiell hjelp til 260 barn i fire landsbyer i nærheten av det kjente turiststedet Machu Picchu.
- I den første tiden etter flommen var folk i sjokk, forteller pastor Celestino.
- De måtte rømme fra hjemmene sine og visste ikke hva de skulle gjøre. Husdyra var borte. Hus som tradisjonelt er bygget av adobe (jordblokker) smuldrer opp når flomvannet kryper oppover veggene. Som pastor ser jeg mitt ansvar for å hjelpe folk i denne vanskelige situasjonen.

Gjennom Pan de Vida-programmet kan vi vitne om Guds kjærlighet til hele samfunnet. Vi gir frokost og formiddagsmat til barna, sammen med tilbud om bibelklasser. Mange flere enn forventet takket ja til tilbudet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO