Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Bibelhuset i Haiti raste sammen under det kraftige jordskjelvet i januar. Staben ble ikke skadet, men ødeleggelsene var store. Du kan bidra med din gave til gjenoppbygging og bibelspredning i Haiti.

Foto: Bibelhuset i Haiti raste sammen under det kraftige jordskjelvet i januar. Staben ble ikke skadet, men ødeleggelsene var store. Du kan bidra med din gave til gjenoppbygging og bibelspredning i Haiti.

Noen vitnesbyrd fra Haiti

05. november 2010.

Tre kvinner som alle ble rammet av jordskjelvet på Haiti deler sine vitnesbyrd.

Mie Gisele RocMie Gisèle Roc (52) bor i en teltleir.
- Jeg var i et hus sammen med fire andre da jordskjelvet kom. Vi satt og så på TV. Plutselig styrtet huset sammen over oss. Jeg var den eneste som overlevde og klarte å krype ut av ruinene uten hjelp. Jeg er overbevist om at det er ved Guds nåde jeg overlevde. Bibelen min mistet jeg, og er derfor glad for å ha fått en ny. Det er bare Gud som kan gi meg trøst i den situasjonen jeg lever i nå. Og jeg ber om at andre også kan finne denne trøsten, også de som ikke kjenner Gud.


Irma DieudonneIrma Dieudonné (37)
- Jeg hadde tre barn, men mistet et barn i jordskjelvet. Jeg var på veg hjem med de to yngste da jordskjelvet kom og ødela skolen. Min eldste sønn var begravd i ruinene og jeg var helt knust. På veg hjem gikk jeg innom kirken. I mellomtiden raste også huset mitt sammen. Nå ber jeg til Gud at han gir meg kraft og styrke, og er glad for å ha fått meg en ny bibel. Jeg mistet butikken som jeg drev, og lever nå på almisser fra andre mennesker. Men jeg har tillit til at Gud kan hjelpe meg i tiden framover.


Rosette MatellusRosette Matellus (14)
Rosette arbeidet som hushjelp i en familie, slik mange barn gjør på Haiti.
- Før jordskjelvet hadde jeg et godt liv. Jeg tilhørte en menighet der jeg likte meg godt. Jeg kan ikke lese selv, men andre leser i Bibelen for meg. Det å høre Guds ord gjør at jeg forandrer livet mitt. Nå er lei meg fordi så mange jeg kjente er døde.

Kilde: Det tyske bibelselskap

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO