Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Anne Marte Naas, Lene Bjørge og Heidi Vego studerer ved Gå Ut Senteret. Bibelselskapet har sponset praksis for studentene i Israel. De har fått mange nye venner, her representert ved noen av dem.

Foto: Anne Marte Naas, Lene Bjørge og Heidi Vego studerer ved Gå Ut Senteret. Bibelselskapet har sponset praksis for studentene i Israel. De har fått mange nye venner, her representert ved noen av dem.

Hilsen fra Israel

09. februar 2010. Anne Marte Naas, Lene Bjørge og Heidi Vego

I samarbeid med misjonsskolen Gå Ut Senteret ønsker Bibelselskapet å legge til rette for at elevene skal fordype seg i Bibelen i et internasjonalt miljø. I år sponser vi tre elever ved Global Disippel-linja som for tiden oppholder seg i Israel og Palestina. De har sendt oss dette reisebrevet.

Bibelselskapene i Israel og Palestina jobber ikke bare med oversettelse av Bibelen, de har i tillegg andre prosjekter for å vise Guds kjærlighet til menneskene her. Gjennom Gå Ut Senteret får vi være med på noen av disse prosjektene.

Bokhandel og museum
I Jerusalem har Bibelselskapet en bokhandel med et tilhørende museum. Det er mange som kommer innom for å kjøpe bibler, andre bøker og evangeliseringsmateriell. Det selges bibler på mange språk, men de viktigste er hebraisk og arabisk som brukes her i landet. I museet får de besøkende erfare hvordan Bibelen ble til og hvorfor den er troverdig. Utstillingene inneholder blant annet kopier av funn av bibelske bøker og tekster. Nylig har vi også fått en tv hvor vi viser filmer om Bibelen. Dette er et veldig viktig arbeid med tanke på bibelspredning.

Flyktningarbeid
Gjennom Det Israelske Bibelselskapet arbeider vi også blant flyktningene i Tel Aviv. De siste årene har det kommet mange flyktninger til Israel fra bl.a. Sudan og Eritrea og mange av dem er i en vanskelig situasjon. Det er hovedsakelig familier, og de kan komme innom en gang i uka for å få en pose med mat. I tillegg har vi klær og noe kristen litteratur de kan få.

Vi hjelper også til ved et studentsenter i Birzeit. Det er et sted hvor ungdom kan komme og bruke PC og Internett gratis, studere eller tilbringe tid sammen med venner. På senteret er det tilgang til bøker, blant annet bibler. Vi er der for å snakke med de besøkende, Anne Marte Naas, Lene Bjørge og Heidi Vego studerer ved Gå Ut Senteret. Bibelselskapet har sponset praksis for studentene i Israel. De har fått mange nye venner, her representert ved noen av dem.spille spill, se film og gjøre senteret til et positivt sted å være.

Støtte til familier
Vi er også med til Jeriko noen ganger. Der er vi hovedsakelig sammen med barna og har aktiviteter med dem og gir dem et positivt tilbud. Blant annet lærer vi dem gjenbruk, for eksempel å bruke gamle bukser til å dekorere skrivebøker og cd-plater med. Det er helt fantastisk å se barnas energi og glede!

Det drives også arbeid blant kvinnene i Jeriko. Særlig viktig er kostholdsveiledning, for det er virkelig noe de ikke vet så mye om. Av og til går vi også på hjemmebesøk, for å snakke, be, eller gi klær til familiene. For det er mange som har det vanskelig hjemme.

Det er utrolig oppbyggende og engasjerende å få lov til å være med i arbeidet til bibelselskapene. Vi ser virkelig hvor viktig arbeidet er, både for å spre evangeliet og for kristne i Israel og Palestina som lever i en vanskelig situasjon. 

Støtt Bibelselskapet

En gave for livet

Guds ord til alle, på et språk de forstår - til en pris de kan betale. Støtt vårt arbeid!
Les mer

Givertjeneste

Bibelselskapet har fire faste givertjenester: Gi den videre, Bibler til Kina, Bibelbro til Øst og SAT-7 (Evangeliet til Midt-Østen).
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO