Gå til innhold

31 Siden forlot han Tyros-området igjen. Han tok veien om Sidon og dro mot Galileasjøen gjennom Dekapolis-landet.

Pinseunderet gjengitt av den franske maleren Jean Restout, 1732. Utstilt i Louvre, Paris.

Foto: Pinseunderet gjengitt av den franske maleren Jean Restout, 1732. Utstilt i Louvre, Paris.

God pinse!

21. mai 2010. Bjørn Håkon Hovde

«Nå er det pinseliljetid, nå har vi sommer lys og blid» (nr 222 i Norsk Salmebok)

Med verslinjen fra Grundtvigs mektige pinsesalme ønskes alle en god høytid. Bibelselskapet ønsker å legge til rette for at dagene fylles med bibelsk innhold, og anbefaler derfor vår introduksjon til pinsehøytiden på ressurssiden "Bibelen i høytidene". Der kan du lese mer om bakgrunnen både for pinsedagen og 2. pinsedag.

Ordets skole
Den norske kirke henter i år pinsens prekentekster fra Johannesevangeliet og 1. Korinterbrev. Du kan meditere over disse teksten ved hjelp av Lectio Divina (Ordets skole) som oppdateres for hver søn- og helligdag i kirkeåret. Ordets skole er en metode som gir hjelp til å lese, lytte til og meditere over bibeltekstene på en ny måte slik at Gud taler til oss i vår hverdag.

Bibelquiz
Ønsker du å utfordre deg selv eller andre kan du også forsøke deg på vår Bibelquiz. Vi legger til rette for spørsmål med ulik vanskelighetsgrad slik at både barn, voksne og personer med ulik fartstid som bibellesere skal få en tilpasset utfordring. Særlig aktuell er kanskje vår Pinsequiz.

«Barnet som forandret verden» (Utsnitt fra «Adoration of the Child» av Gerard von Honthorst (1600-tallet), Uffizi-galleriet, Firenze.)
Les mer om bakgrunnen for de kristne høytidene:

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO