Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

Erik Fostvedt har med seg Bibelselskapets vanntette nytestamente mens han sykler Norge på langs. Her er han kommet til Hunstad ved Bodø på veien mot Lindesnes.

Foto: Erik Fostvedt har med seg Bibelselskapets vanntette nytestamente mens han sykler Norge på langs. Her er han kommet til Hunstad ved Bodø på veien mot Lindesnes.

Tester vanntett tur-testamente

16. juni 2010.

Erik Fostvedt bruker deler av sommeren til å sykle Norge på langs, fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. I sekken har han med seg Bibelselskapets nye vanntette nytestamente.

- Det har kommet er del regn underveis og sekken har vært gjennomvåt, så jeg har virkelig fått konstatert at boka tåler vann, sier Fostvedt til avisen Vårt Land.

Erik er gift med Bibelselskapets Hege Christin Fostvedt som har stått for utgivelsen av den spesielle boka.
- Eriks sykkeltur gjennom Norge var en gyllen mulighet til å teste den nye friluftsutgaven av Det nye testamentet, forteller hun.

Vanntett og slitesterkt
Tilsvarende vanntette bibelutgaver har tidligere blitt utgitt på engelsk og tysk, men passer kanskje særlig godt for et norsk marked.
- Vi syntes dette var en spennende idé, både fordi så mange nordmenn er glad i friluftsliv og fordi uteaktiviteter er sentralt for en rekke kristne organisasjoner og grupper, sier Fostvedt til Vårt Land.

Friluftsutgaven er trykket på et syntetisk papir, DuraBook. I tillegg til at det er vanntett, er det også mer slitesterkt. I første omgang har Bibelselskapet trykket 3000 eksemplar av friluftsutgaven som foreløpig bare foreligger i bokmålsversjon.
Både boksidene, omslaget og innbindingen tåler vann.- Men vi produserer gjerne en nynorskutgave, dersom interessen for produktet viser seg å være god, sier Fostvedt til KPK.

Flere utgaver
Bibelselskapet har planer om flere utgivelser i samme papirkvalitet. Vanntette og slitesterke bokutgaver passer særlig godt for pilegrimsvandrere, båtfolk og speidere eller andre som ferdes i skog, mark, til sjøs eller i fjellet. Boka er innbundet med vannfast lim. Det vil si at både boksidene, omslaget og innbindingen tåler vann.

Miljøvennlig
Ifølge patenthaveren, medieselskapet Melcher Media, egner det spesielle materialet seg godt til kokebøker, barnebøker og reisehåndbøker. De uttaler at det nye materialet er svært miljøvennlig, siden det ikke lages av trær. Det kan smeltes og resirkuleres, og varer mye lenger enn en vanlig bok.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO