Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

Generalsekretær Tine Lindhardt i Det Danske Bibelselskap

Foto: Generalsekretær Tine Lindhardt i Det Danske Bibelselskap

Generalsekretær Tine Lindhardt slutter i Det Danske Bibelselskap

02. juli 2010.

Det Danske Bibelselskaps tydelige frontfigur gjennom mer enn sju år har sagt opp sin stilling som generalsekretær.

Ifølge en pressemelding Fra Det Danske Bibelselskap (datert 30. juni 2010) har Tine Lindhardt takket ja til en stilling som sokneprest i Odense fra 1. september 2010.

"Vi ønsker Tine Lindhardt, og ikke minst Fredens Sogn i Odense, hjertelig tillykke, men det er samtidig med vemod og beklagelse at vi sier farvel til henne," skriver Det Danske Bibelselskap på sine hjemmesider.

Tine Lindhardt har hatt stor betydning både for Bibelselskapet i Danmark og bibelselskapene i Skandinavia og Europa. Hun huskes særlig for dyktig ledelse og som en idérik leder for en rekke markante prosjekter, ikke minst "Den Nye Aftale", oversettelsen av Det nye testamentet til moderne dansk.

"Vi er lei for at hun ikke lenger er vår leder, men vi respekterer fullt og helt hennes ønske om å vende tilbake til Kirken som sokneprest," skriver Det Danske Bibelselskap.

Internasjonal sjef Tage Kleinbeck er midlertidig konstituert som ny generalsekretær.

- Det er med stort vemod jeg forlater Bibelselskapet. Jeg har vært svært glad for tiden som generalsekretær. Den har både vært utfordrende og givende. Jeg har lært mye av samarbeidet med kompetente medarbeidere, vårt styre, representantskapet og de mange samarbeidspartnerne. Det har ikke minst vært spennende å kunne arbeide med Bibelen ut fra nye vinkler og former og å bidra til å sette Den hellige skrift på dagsorden både kulturelt og kirkelig. Nå føler jeg likevel at tiden er inne til igjen å gå direkte fra ord til hjerte, som man jo gjør som forkynnende prest. Derfor vender jeg tilbake til Kirken. Jeg er svært takknemlig for at Fredens sogn i Odense har åpnet dørene for meg og dermed for en ny og spennende fase i mitt arbeidsliv. Samtidig er jeg også takknemlig for de sju gode årene i Bibelselskapet, sier Tine Lindhardt.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO