Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Studenter ved det teologiske seminaret i Nanjing, Kina, fordyper seg i bibeltekstene. De forente bibelselskaper og kinesiske Amity Foundation driver i dag Amity-trykkeriet som et fellesforetak. På de vel 20 årene som trykkeriet i Nanjing har vært i funksjon har det blitt trykket og distribuert nærmere 60 millioner bibler i Kina.

Foto: Studenter ved det teologiske seminaret i Nanjing, Kina, fordyper seg i bibeltekstene. De forente bibelselskaper og kinesiske Amity Foundation driver i dag Amity-trykkeriet som et fellesforetak. På de vel 20 årene som trykkeriet i Nanjing har vært i funksjon har det blitt trykket og distribuert nærmere 60 millioner bibler i Kina.

Mot alle odds - norske misjonærer i Hongkong

30. august 2010.

I slutten av august viste NRK filmen Mot alle odds som tar utgangspunkt i norsk misjons langvarige og brennende engasjement i Hongkong. Filmen berører også bibelarbeidet som fortsatt har svært stor betydning for kirkene i Kina. Mot alle odds kan fortsatt ses på NRK Nett-tv.

Etter Maos maktovertakelse i 1949 bidro store deler av det norske folk til en gigantisk innsats for befolkningen i Hongkong. Misjonen drev både humanitært arbeid, evangelisering og bibelspredning. Hvordan forandret dette Hongkong - og hva er igjen fra tiden med intensiv misjon? Eksisterer noe av alt det nordmennene bidro med fra 1950-tallet og i tiårene som fulgte? Kan man oppspore minner om de misjonærene som mange mennesker i Hongkong elsket, og som i Norge ble kjendiser takket være avisene, fjernsynet og radioen?

På oppdrag fra Gunnar Strømme har Sebra Film fulgt historien fra begynnelsen og helt fram til 2010. Vi følger Leif Stavik på reise til Hongkong, med seg har han to tidligere misjonærer, Ernst Harbakk og Olav Espegren.

Filmen kan også ses på NRK Nett-tv (følg lenken)


Skriv gjerne en tilbakemelding eller et vitnesbyrd etter å ha sett filmen til: nettredaksjon@bibel.no. Vi i Bibelselskapet takker alle våre trofaste givere for at dere har gjort det mulig å distribuere bibler til milioner av kristne i Kina, men behovet for Guds ord er fortsatt stort.

Du kan gi en engangsgave til Bibelselskapet på kontonr. 3000 16 16869 (merk gaven ”prosjektnummer 501”) eller du kan tegne fast givertjeneste til bibelarbeidet i Kina og Hongkong.

Støtt arbeidet

Bibler til Kina

Bli fast giver til bibelarbeidet i Kina!
Les mer

Bibelen i Kina

Gi din gave til kontonr.
3000 16 16869
”Prosjektnummer 501”

Bibeltrykkeriet Amity Printing ligger i millionbyen Nanjing
  • Det er trykket over 60 millioner bibler for kirkene i Kina.
  • Bibelen selges fra Tre Selv-kirkens over 55000 menigheter.
  • Amity Bibeltrykkeri i millionbyen Nanjing har kapasitet til å trykke 12 millioner bibler i året.
  • Bibelselskapet har over 70 distribusjonssentra og mer enn 50 varebiler som kjører bibler ut til utsalgsstedene.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO