Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Linda Alexandersson er aktuell med andaktsboka «Leve med Gud». I 22 fortellinger møter vi ulike mennesker, både fra forfatterens eget liv og fra Bibelen. De forteller om hvordan Gud møter menneskene - både i de store sammenhengene, og i de små, hverdagslige.

Foto: Linda Alexandersson er aktuell med andaktsboka «Leve med Gud». I 22 fortellinger møter vi ulike mennesker, både fra forfatterens eget liv og fra Bibelen. De forteller om hvordan Gud møter menneskene - både i de store sammenhengene, og i de små, hverdagslige.

Aktuell forfatter: Linda Alexandersson

09. september 2010.

Åtteårige Linda Alexandersson visste akkurat hva hun skulle bli når hun ble stor: Barnekorleder og misjonær. Det ble hun. Nå kan hun også kalle seg forfatter.

Navn: Linda Alexandersson
Født: 1977
Yrke: Pastor i Svenska Missionskyrkan
Familie: Ektemann Eddy, barna David, 3 år og Liv fem måneder.
Bor: Sköllersta utenfor Örebro i Sverige
Aktuell med: Andaktsboka Leve med Gud


Året er 2000. Linda er 23 år, blir forelsket i en australier og flytter til hans hjemland på den andre siden av jorden. Hun forsørger seg med ulike strøjobber som barnevakt, servitør og fruktplukker.
For første gang på fire år jobber hun ikke i en kirkelig sammenheng.

Ungdomsforelskelsen tar slutt og Linda blir invitert til å være leder på en kirkelig barne- og ungdomsleir. Leiruka blir avgjørende for Lindas framtid.
- Igjen opplevde jeg å ha en funksjon, at det var i denne sammenhengen jeg hadde mitt kall. Slik fikk jeg visshet om at det var innen kirken jeg skulle arbeide resten av mitt liv.

Tiden var inne
Der og da bestemmer Linda seg for å studere til pastor. Det er noe som mange mennesker har oppfordret henne til gjennom alle årene som ungdomsleder i Missionskyrkan, men selv har hun vegret seg mot akkurat det yrkesvalget.
- Jeg klarte ikke å se meg selv i rollen som pastor, forteller Linda.
- En pastor, det var for meg ensbetydende med pastor Albin fra barndommen min. Han var lun, han var eldre og han var mann! Alt jeg ikke var.

Men nå var tiden inne og Linda begynte å studere teologi, både i Uppsala og Stockholm. I 2005 var hun ferdig og fikk sin første pastorstilling i Östervallsskog i Värmland, like ved grensen til Norge.
- Et lite sted i skogen med 450 innbyggere. 95 av dem var med i menigheten. Det er et lite Utopia man ikke tror at kan finnes i Sverige og et misunnelsesverdig sted å få begynne som pastor, forteller Linda.

Vokste som volontør
Linda var seks år da hun for første gang kom i kontakt med den kristne verden. En kamerat i barnehagen sang i Missionskyrkans barnekor hjemme i Kolbäck og Linda ble med.
- Sanglærerne ble snart mine store idol. Det var på grunn av dem jeg bestemte meg for å bli barnekorleder og misjonær når jeg ble stor, sier hun.

Det første målet oppnådde Linda allerede som 13-åring da hun ble hjelpeleder for koret. Og som fersk student begynte misjonsarbeidet da hun arbeidet som volontør, først ett år i England og deretter ett år i USA.
- Begge år var kjempeviktige for min tro. Det var nok mer jeg selv som vokste enn at jeg gjorde noen større underverk.

Under pastorstudiene var Linda utvekslingsstudent på Filippinene i et halvt år.
- Å arbeide innen kirken mange steder i verden har lært meg at en kirke kan se ut og virke på mange forskjellige måter. Det finnes ikke ett bestemt konsept som er det ”riktige”. Det er en viktig lærdom jeg har fått med meg.

Et lykketreff
Hvordan Lindas andakter og betraktninger ble til bok er en liten historie i seg selv. Når hun studerte i Uppsala skrev hun nyhetsbrev til ”sine” ungdommer i menigheten. I brevene var det både forslag til bibelstudier og andaktstekster til ettertanke.
- Jeg leste i Arguments katalog at forlaget søkte etter bibelstudiemateriell. Dermed tok jeg sjansen på å sende inn et par tekster og la i tillegg ved to andakter.

Da forlagssjefen tok kontakt lurte hun på om jeg hadde flere slike, for det var andaktene hun var interessert i. Det var så morsomt – et skikkelig lykketreff!

Tro og praksis
Andaktene i Leve med Gud handler alle om menneskenes relasjoner til Gud. Det er historier som er hentet ut av hverdagslivet (som den lille jenta som spør Linda om det er ”hun som arbeider som Jesus”...) eller en bibeltekst - eller begge deler.
- Jeg håper at de som leser eller lytter til en andakt kjenner seg uendelig elsket og samtidig utfordret i sin relasjon til omverdenen og medmenneskene. At de stiller seg spørsmålet: Hvordan kan min tro bli til praksis i mitt eget liv?

Verbum Forlag har kjøpt de norske rettighetene til boka som på svensk har tittelen Älskad och utmanad (Elsket og utfordret).

Boka kjøper du i Nettbokhandelen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO