Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

Lovsangen i en pinsekirke i den cubanske hovedstaden Havana kan her få representere levende kristendom og bibelvekkelse i Fidel Castros land. Deltakerne på årets bibelmisjonstur til Cuba opplevde blomstrende menighetsliv i ulike kirkesamfunn på den karibiske øya.

Foto: Lovsangen i en pinsekirke i den cubanske hovedstaden Havana kan her få representere levende kristendom og bibelvekkelse i Fidel Castros land. Deltakerne på årets bibelmisjonstur til Cuba opplevde blomstrende menighetsliv i ulike kirkesamfunn på den karibiske øya.

På besøk til Cuba: Det er bibelvekkelse i Castros land

15. oktober 2010.

25 personer dro i begynnelsen av oktober på reise til Cuba. En reise der turistopplevelser ble kombinert med innblikk i landets menighetsliv og bibelarbeid.

Sigarer, gamle biler, flotte badestrender, musikk. Det er noe av det som Cuba har å by på. Men det er også et land der folk er presset av dårlig økonomi og streng politikk.

Det cubanske kirkerådet og Bibelkommisjonen satte stor pris på besøket fra Norge. Vi fikk et flott møte med landets kirkeliv. Gruppen var innom en gresk-ortodoks kirke og en romersk-katolsk kirke. Den deltok på gudstjenester i en pinsemenighet, en luthersk menighet og en presbyteriansk menighet.

Leder for bibelarbeidet på Cuba, Alain Montano, viser fram de nyeste spanske biblene som er importert, takket være gaver fra bibelvenner i Norge.- Vi opplever stor tilstrømning til kirkene på Cuba, fortalte leder for Bibelkommisjonen Alain Montano (bildet).
- Det er særlig de unge som kommer, og det tror jeg skyldes tre ting, forklarte han:
1. Det har vært bedt mye på Cuba.
2. Menighetene har drevet et utadrettet arbeid med vekt på evangelisering og diakoni.
3. Den vanskelige økonomiske og politiske situasjonen i landet gjør at de unge søker andre verdier.

Alain kunne fortelle om et travelt år for bibelarbeidet i landet. Bibeldagen 2010 i Norge hadde Cuba som sitt innsamlingsmål. Som et resultat av det har bibelarbeidet blitt intensivert, og mange aktiviteter er planlagt for neste år.


Inntrykk fra årets bibelmisjonsreise til Cuba

Klikk på bildene for å forstørre.

Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Gruppebilde av deltakerne. Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Reiselederne Gunnleik Seierstad og Olav D. Svanholm i samtale med leder for bibelarbeidet Alain Montano (i midten).
Gruppebilde av deltakerne. Seierstad, Montano og Svanholm.
Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Møtene med vanlige cubanere var spennende.  Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Musikkgrupper var det mange av og musikerne var dyktige!
Spennende møter med cubanerne. Mange og dyktige gatemusikanter.
Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Gatebilde fra den vakre byen Trinidad. Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Storbyen Havana er vakker, men skriker etter renovering. Bilparken likedan.
Gatebilde fra den vakre byen Trinidad. Bilparken i Havana trenger renovering.
Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Souvernirselger Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Ivar Lotsberg hiver seg ut i en cubansk dans.
Souvernirselger. Ivar Lotsberg i cubansk dans.
Bibelmisjonsreise til Cuba 2010: Noen av deltakerne sitter i ettermiddagssolen og deler dagens opplevelser.
Hyggestund i ettermiddagssol.

Bibeldagen 2010 fokuserte på Cuba. Det er ennå ikke for sent å bidra med din gave.

Les mer


Neste år vil vi samle inn penger til bibelarbeidet i Kina.

Mer om Bibeldagen 2011

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO