Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Det Norske Bibelselskap tildeler Inger Lise Rypdal Bibelprisen 2010 for forestillingen «Kvinnen ved brønnen» (Foto: Svein Brimi)

Foto: Det Norske Bibelselskap tildeler Inger Lise Rypdal Bibelprisen 2010 for forestillingen «Kvinnen ved brønnen» (Foto: Svein Brimi)

Inger Lise Rypdal får årets bibelpris

07. desember 2010.

Det Norske Bibelselskap har besluttet at Bibelprisen 2010 går til skuespiller og sanger Inger Lise Rypdal for hennes forestilling «Kvinnen ved brønnen»

Med Bibelprisen ønsker Det Norske Bibelselskap å gi «anerkjennelse til en eller flere personer som har bidratt til å utvide og fornye bibelbruken, særlig med tanke på Bibelens bilder og fortellinger.»
– Det er en glede å gi denne anerkjennelsen til Rypdal for hennes forestilling, der hun har uttalt at hun med «Kvinnen ved brønnen» vil gi en stemme til Bibelens anonyme kvinner, sier generalsekretær Stein Mydske i Bibelselskapet. Forestillingen hadde stor suksess da den ble til i 2001. Våren 2010 la hun ut på ny turné i Østlandsområdet, der konsertforestillingen var oppdatert med nye sanger hentet fra hennes album «Ansikter».

Inger Lise Rypdal ønsket å gjøre en forestilling som handlet om å tro, og om kvinnene som møtte Jesus. Slik blir evangeliet vist fra et kvinneperspektiv. Forestillingens kjerne ble fortellingen om kvinnen som går til Sykars brønn og der møter Jesus. Men forestillingen inkluderer også en rekke andre fortellinger fra Det nye testamentet. Både kvinner og menn opptrer; herunder Lasarus som vekkes opp fra de døde og Maria Magdalena, den første til å møte Jesus etter oppstandelsen. Rypdal fremfører alle rollene selv.

Tekstene er gjengitt ordrett slik de står i Bibelen og «er så sterke og flotte at de gir meg en ny opplevelse hver gang jeg framfører dem», uttalte skuespilleren. Og alt framføres på totendialekt; med unntak av Jesus.
- Mange har sagt at de får en helt ny opplevelse av disse kjente bibelhistoriene når de hører dem på dialekta mi, forteller Rypdal.
Hun har vært godt hjulpet av Marius Rypdal på perkusjon og elektronikk og Morten Reppesgård på tangenter. I tillegg har lokale kor på stedet bidratt i forestillingen.

Med Bibelprisen ønsker Bibelselskapet å gi anerkjennelse til en eller flere personer som har bidratt til å utvide og fornye bibelbruken, særlig med tanke på Bibelens bilder og fortellinger, i skjæringspunktet mellom kirke og kultur, mellom kristenliv og samfunnsliv. Prisen blir derfor tildelt bidragsytere og aktører i kulturlivet og i den videre samfunnssektor, men også innen bibelformidling i skole og menighet, blant barn og unge. Bibelprisen består av et eksemplar av praktboken «Olavsbibelen» og et innrammet originalblad fra Christian IVs bibel fra 1633.

Bibelprisen

Det Norske Bibelselskap tildeler hvert år Bibelprisen til en person som har bidratt til å utvide og fornye bibelbruken.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO