Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

Øivind Benestad

Foto: Øivind Benestad

Bli kjent med den nye Bibelen

20. oktober 2011.

Øivind Benestad, medarbeider i Åpne Dører og med lang fartstid fra Skolelaget, deler mange års erfaringer som bibelleser med oss. I heftet «Slipp Ordet løs!», som inneholder en plan for daglig bibellesning i 2012, er det tekster for fem dager i uka, knyttet opp til søndagens tekst + tekster fra Salmenes bok og Ordspråkene. Heftet er på 20 sider og inneholder også gode tips for å finne fram i Bibelen, og hvordan bruke den. Kan bestilles på www.bibel.no.

Hvorfor leser du Bibelen?

De beste grunnene til å lese Bibelen finner jeg i Bibelen selv. Både GT og NT gir tallrike oppfordringer og forbilder på hvor viktig det er å leve i nærkontakt med Guds Ord. Salme 19 og 119 er to gode eksempler.

Er det noe bibelord som har betydd noe spesielt for deg?

For meg har Jesu løfte i Joh 8,31-32 betydd mye: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» I klartekst sier Jesus at det å leve i nærkontakt med Guds ord har betydning for mitt disippelskap, for mitt forhold til sannheten og for min frihet som Guds barn. Disse Jesusordene motiverer meg virkelig til å leve med en åpen Bibel.

Hvordan blir man en god bibelleser – konkret?

Min erfaring er at slitesterk og bærekraftig bibellesning krever en viss grad av plan og god rutine. Så det å følge en bibelleseplan og å sette seg noen mål for uken eller måneden, er smart. Jeg prøver å følge disse tre Bibelvettsreglene: a) Ha alltid med deg et lite NT i lomma eller veska. Du er ikke fullt påkledd uten. b) Ta alltid med deg Bibelen på gudstjenester og møter. c) Prøv med jevne mellomrom å lære utenat et nytt bibelvers, og mediter regelmessig over versene du har memorert.

Og et tips til slutt: For å oppdage Bibelens rikdommer har databibelen vært til stor hjelp for meg.

Lykke til videre som bibelleser!

Foto: Privat

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO