Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Ramez Athalla er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskap.

Foto: Ramez Athalla er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskap.

Be for Egypt

02. februar 2011.

Egypt står foran store politiske utfordringer som krever vår forbønn. Samtidig har generalsekretæren i det egyptiske bibelselskap vært innlagt på sykehus med hjerteproblemer.

Kartet viser kontorene og bokhandlene til Det egyptiske bibelselskap.     
Kartet viser kontorene og bokhandlene til Det egyptiske bibelselskap (klikk på kartet for større versjon)

«Jeg kom akkurat tilbake fra et åtte dager langt sykehusopphold. Internettilgangen er ustabil, så jeg griper denne muligheten til å sende dere noen oppdateringer om vår situasjon», skriver generalsekretær Ramez Athalla fra sitt sykeleie i Kairo:

De fleste kjenner den politiske situasjonen fra medienes dekning, derfor kommenterer ikke Athalla den. Han ønsker i stedet å fokusere på situasjonen til Bibelselskapet og de kristne i Egypt - og ber om vår forbønn: 

Krisen bidrar til å forene kristne og muslimer
På grunn av manglende politibeskyttelse har naboer gått sammen om å forsvare hverandres hjem. Dermed har mange blitt venner med naboer de før ikke kjente - og slik oppstår det en ny følelse av fellesskap.  

Ingen vi kjenner har blitt skadet eller angrepet. Bibelselskapets ansatte er trygge og eiendommene har heller ikke blitt skadet.

Be for menighetene og for de fattige
De fleste demonstrasjonene i Kairo foregår på Tahrir-plassen som ligger like i nærheten av Kasr El Doubara evangeliske kirke. Denne menigheten trenger deres forbønn - be om beskyttelse for de troende.

Forsyninger av mat, medisiner og andre nødvendige varer stopper gradvis opp ettersom de fleste fabrikker og bedrifter har måttet stenge på grunn av urolighetene og det daglige portforbudet fra kl. 15.00. Be for de fattige og utstøtte som lider mest i denne situasjonen.

Vær med å be for Egypt
- Vær med å be for de kristne i Egypt (både for lokalbefolkningen og utlendingene) slik at de ikke fristes til å flykte fra landet selv når situasjonen er vanskelig.
- Be for Bibelselskapet i Egypt, slik at det får kraft og kreativitet til å bringe Guds Ord til folket i disse vanskelige tidene. (La oss huske at deler av Bibelen også ble skrevet i trengselsperioder.)
- Be for de militære styrkene, slik at de kan håndtere den spente situasjonen uten å måtte ty til brutale metoder for å kontrollere folkemengdene.
- Be for meg, slik at jeg raskt kan komme meg etter hjerteproblemene (arytmi) som rammet meg sist onsdag og har gjort at jeg har måttet tilbringe åtte dager på sykehus. I dag er min første dag hjemme.

TAKK for deres bønner, det er det vi trenger mest!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO