Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Kondolansehilsener fra hele verden kommer inn til Det Norske Bibelselskap. Alexander Schweitzer er områdesekretær for De forente bibelselskaper i Europa og Midt Østen.

Foto: Kondolansehilsener fra hele verden kommer inn til Det Norske Bibelselskap. Alexander Schweitzer er områdesekretær for De forente bibelselskaper i Europa og Midt Østen.

Bibelselskap over hele verden står sammen med Norge i sorgen

23. juli 2011.

Straks etter bombeanslaget mot regjeringskvartalet i Oslo mottok Bibelselskapet kondolansehilsener fra De forente bibelselskaper. I døgnet som har gått siden terroraksjonene har bibelselskap over hele verden uttrykt sin medfølelse med ofrene i Norge.

Hilsnene kan leses her. (Gjengitt på originalspråket)

Bare ett døgn etter terroraksjonene hadde generalsekretær Stein Mydske fått kondolansehilsener fra bibelselskap over hele verden, deriblant USA, Costa Rica, Malta, Skottland, Syria, Nord Irland, Sverige, Palestina, Ukraina, Spania, Ungarn, Nederland, England og Brasil.

— Det strømmer fortløpende inn meldinger fra land over hele verden. De internasjonale bibelselskapene står sammen med oss i sorgen over de meningsløse handlingene som har skjedd i Norge, sier Mydske.

— Flere av disse landene har selv blitt rammet av meningsløs terror og drap av uskyldige mennesker, også ungdom. Vi har et felles globalt oppdrag i det å bekjempe all form for vold og frykt med den fred og kjærlighet som evangeliet gir, sier han.

— Nå går vår sterke medfølelse til alle som har mistet noen av sine kjære og dem som er skadet. La oss ta vare på hverandre og styrke de menneskelige og demokratiske verdiene vi har i Norge, understreker Mydske.

Straks etter bombeanslaget mot regjeringskvartalet sendte områdesekretær for De forente bibelselskaper i Europa og Midt-Østen oss følgende hilsen:

«Kjære kolleger og venner i Det Norske Bibelselskap.

Vi er sjokkert over å høre om bombeeksplosjonen i Oslo. Vi er med dere i våre tanker og bønner nå som det fredelige og fredsskapende norske samfunn har blitt berørt av en så grusom og meningsløs handling.

Vi sørger over ofrene, og takker Gud for at ingen av Bibelselskapets ansatte har blitt skadet. La oss ikke bli urolige i vår tjeneste, men heller oppmuntre hverandre til å gi det beste av oss selv for å tjene det livgivende Guds Ord i våre samfunn.

Vi ber om at dere alle vil oppleve den trøst som bare Gud kan gi, og vi hilser dere med dyp medfølelse, sympati og solidaritet.»

Ord til trøst

Den siste reise

Fra de levendes sal,
gjennom dødsrikets dal,
fram til underets brusende strand, er det ryddet en vei.
Gud vil gå den med deg,
du som elsker det himmelske land.

Fra vår kamp, fra vår nød,
gjennom grav, gjennom død,
fram til landet vi lengter mot her
skal vi gå uten frykt.
Han vil føre oss trygt
på den ensomme reisen vår der.

Fra vår kropp blir forlatt,
gjennom dødsrikets natt,
fram til kysten det håpet har havn,
sender Kristus sin Ånd,
tar vår kraftløse hånd.
Til vi hviler i Frelserens favn.

Fra i dag til vi dør,
gjennom alt hva vi gjør,
fram til himmelens lysende strand,
gir Han liv til vår tro,
strømmer med i vårt blod,
til den dag vi når underets land.

Bell/Maule/Aasmundtveit
Verbum forlag 2009


Se også aktuelle bøker om trøst, sorg og savn i nettbokhandelen

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO