Gå til innhold

46 De kom til Jeriko, og da Jesus dro ut av byen sammen med disiplene og en stor folkemengde, satt en blind mann ved veien og tigget. Han het Bartimeus, sønn av Timeus.

Bilde Jesustrail

Foto: Bilde Jesustrail

The Jesus Trail - på vandring i Jesu fotspor

12. august 2012.

Pilegrimsvandringer er igjen på mote, også blant nordboere og protestanter. Den gamle tradisjonen om å gå til et hellig sted eller en hellig kirke blomstrer som aldri før.

Motivasjonen kan være forskjellig: noen går for slik å nærme seg ”det hellige”, andre for å klare å stresse ned fra en travel hverdag, kanskje også noen ser i disse vandringene en mulighet til å komme seg i form. En av disse faktorene eller kanskje kombinasjonen av dem får hvert år tusenvis av mennesker til å legge ut på vandring. En av de nyeste pilegrimsrutene er The Jesus Trail eller ”Jesus-stien/ruta/veien”, eller hva den så skal kalles i norsk oversettelse.

The Jesus Trail ble gått opp i 2008 av amerikaneren David Landis. Inspirasjonen til denne ruta kommer fra en annen og lengre rute The Israel Trail på 940 km som går fra Eilat i sør til Libanons grense i nord. Jesus-Ruta er også inspirert av et lite, men ofte upåaktet bibelvers fra Matteusevangeliet: Han forlot Nasaret og bosatte seg i Kapernaum, ved sjøen (Matt 4,13).

Ruta er lagt opp for fire dager, med en vandring på ca 15 km per dag: Fra Nasaret via den romerske ruinen Sepforis og over til Kana, der Jesus en gang gjorde vann til vin i et bryllup. Fra Kana til kibbuts Lavi og videre til Moshav Arbel, like ved Arbel nasjonalpark. Den siste dagen ender man i Kapernaum ved sjøen, og det er ikke en hvilken som helst sjø. Det er Gennesaretsjøen, på hebraisk – Kinneret – harpen som den kalles etter hvordan sjøen er formet. Det var på denne sjøen Jesus gikk på vannet, og det var her han befalte bølgene å falle til ro.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO