Gå til innhold

20 Da de tidlig om morgenen gikk forbi fikentreet, så de at det var visnet fra roten av.

Bilde Jesustrail

Foto: Bilde Jesustrail

The Jesus Trail - på vandring i Jesu fotspor

12. august 2012.

Pilegrimsvandringer er igjen på mote, også blant nordboere og protestanter. Den gamle tradisjonen om å gå til et hellig sted eller en hellig kirke blomstrer som aldri før.

Motivasjonen kan være forskjellig: noen går for slik å nærme seg ”det hellige”, andre for å klare å stresse ned fra en travel hverdag, kanskje også noen ser i disse vandringene en mulighet til å komme seg i form. En av disse faktorene eller kanskje kombinasjonen av dem får hvert år tusenvis av mennesker til å legge ut på vandring. En av de nyeste pilegrimsrutene er The Jesus Trail eller ”Jesus-stien/ruta/veien”, eller hva den så skal kalles i norsk oversettelse.

The Jesus Trail ble gått opp i 2008 av amerikaneren David Landis. Inspirasjonen til denne ruta kommer fra en annen og lengre rute The Israel Trail på 940 km som går fra Eilat i sør til Libanons grense i nord. Jesus-Ruta er også inspirert av et lite, men ofte upåaktet bibelvers fra Matteusevangeliet: Han forlot Nasaret og bosatte seg i Kapernaum, ved sjøen (Matt 4,13).

Ruta er lagt opp for fire dager, med en vandring på ca 15 km per dag: Fra Nasaret via den romerske ruinen Sepforis og over til Kana, der Jesus en gang gjorde vann til vin i et bryllup. Fra Kana til kibbuts Lavi og videre til Moshav Arbel, like ved Arbel nasjonalpark. Den siste dagen ender man i Kapernaum ved sjøen, og det er ikke en hvilken som helst sjø. Det er Gennesaretsjøen, på hebraisk – Kinneret – harpen som den kalles etter hvordan sjøen er formet. Det var på denne sjøen Jesus gikk på vannet, og det var her han befalte bølgene å falle til ro.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO