Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Den nye Konfirmantbibelen kan kles i forskjellige omslag. Forlagsredaktør Hans-Olav Mørk forklarer her hvordan omslagene kan brukes i forhold til konfirmantene.

Foto: Den nye Konfirmantbibelen kan kles i forskjellige omslag. Forlagsredaktør Hans-Olav Mørk forklarer her hvordan omslagene kan brukes i forhold til konfirmantene.

De nye omslagene til Konfirmantbibelen

24. august 2012.

Hvordan bruker vi dem i forhold til konfirmantene?

Bibelen er livets bok. Konfirmantene er unge mennesker som møter livet på en ny og sterk måte fordi de opplever mye og erfarer mye for første gang – på godt og vondt. Guds levende ord møter dem og deres livshistorier akkurat der hvor de er. Bibelselskapet har ønsket å gjøre dette synlig gjennom å kle den nye Konfirmantbibelen i omslag som er skapt av unge mennesker. Samtidig innbyr det nye plastomslaget til valgfrihet: omslag kan velges bort, nye omslag kan skapes. Det nye, fleksible plastomslaget gjør begge deler mulig.

Utdeling av konfirmantbibelen
Konfirmantbibelen må deles ut ved en egen høytidelighet, gjerne på første konfirmantsamling. Ved utdelingen av Konfirmantbibelen må selve boken presenteres. Da vil de nye omslagene være et sterkt og engasjerende utgangspunkt for samtale og forkynnelse. Dette bør veilederne tenke gjennom på forhånd:

  1. Før utdelingen: Hvordan bruke omslagene? Skal konfirmantene få velge selv, skal lederne velge for dem? Hvilke omslag ønsker dere å la dem velge mellom og hvorfor? Vil dere gjøre det til et poeng at konfirmantene skal lage sine egne omslag?
  2. Ved utdelingen: Samtale. Lytt til hva konfirmantene synes om de enkelte omslagene.
  3. Ved utdelingen: Formidling. Finn bibeltekster og sanger å presentere i tilknytning til de enkelte omslagene

Utskiftbare omslag – gjør Konfirmantbibelen til din egen!
Med de nye og uttrykkskraftige omslagene til Konfirmantbibelen har Bibelselskapet ønsket å gi konfirmantene og veilederne deres en mulighet til

  • å gjøre Bibelen til sin egen
  • å velge blant mange mulige omslag
  • å utsmykke sin Bibel med ung kirkekunst
  • å skape sine egne omslag

Det følger fire omslag med Konfirmantbibelen: Standardomslaget, Graffiti-omslaget, mosaikk-omslaget og symbol-omslaget. I tillegg ligger det til nedlasting et nytt Jesus-omslag og et blankt omslag som konfirmanter og veiledere kan bruke til å lage egne omslagsdesign. Flere omslag vil bli lagt ut på nettet, og vi inviterer konfirmanter og veiledere til å dele de beste av sine egne med oss og andre.

Les mer om symbolikk og bakgrunn for valgene av omslag - og hvordan de ulike omslagene kan brukes i konfirmasjonsundervisningen:


Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO