Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Anna Ramskov Laursen (innfelt) har i "Veier til helhet" beskrevet den mangfoldige kristne meditasjonspraksisen.

Foto: Anna Ramskov Laursen (innfelt) har i "Veier til helhet" beskrevet den mangfoldige kristne meditasjonspraksisen.

Kristen meditasjon – en hemmelighet?

28. januar 2013.

Mange forbinder meditasjon enten med buddhismen eller nyreligiøse retninger. Lar det seg likevel gjøre å meditere med utgangspunkt i kristendommen?

Anna Ramskov Laursen er prest og meditasjonsleder. Hun er aktuell med boka Veier til helhet som beskriver ulike meditasjonsformer fra kristen tradisjon.

Paneldebatt og boklansering finner sted torsdag 31. januar kl. 14-16 i Litteraturhuset (kjelleren): Møt forfatteren og hør hva Oslo biskop og folk fra ACEM og Buddhistforbundet mener om kirkens forhold til meditasjon. Innledning ved forfatteren.

I panelet:
• Ole Christian Kvarme, biskop i Oslo
• Carl Henrik Grøndahl, ACEM
• Gee Kanoknapat Suksong, Buddhistforbundet
• Tore Laugerud , leder i Areopagos Norge
• Debattleder: Anne Veiteberg, forlagssjef i Verbum

Arrangementet er gratis og åpent for alle

Arrangører: Areopagos og Verbum forlag

Hvorfor meditasjon?
Det er mange grunner til at mennesker begynner å meditere. For noen handler det om terapi eller om å minske stress og mestre livet bedre. Andre søker Gud, en åndelig virkelighet eller kraft til å kjempe for rettferdighet og fred i verden.

Boka Veier til helhet presenterer velprøvd og mangfoldig meditasjonspraksis innenfor kristendommen. Noen av disse «skattene» er hentet fra de første kristne og fra jødisk tradisjon.
– I Veier til helhet vises noe av mangfoldet i den kristne meditasjonen, ettersom meditasjonsformene er hentet fra både protestantiske, katolske, keltiske, ortodokse og østlige tradisjoner. Noen av dem likner meditasjonsformer som er kjent i andre tradisjoner. Det er da heller ikke først og fremst måten vi mediterer på som skiller kristen meditasjon fra andre former. Det som særpreger kristen meditasjon, er derimot at den alltid finner sted i en relasjon. Vi er ikke alene på reisen, men sammen med og hos den treenige Gud, som bor i oss, sier forfatteren Anna Ramskov Laursen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO