Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Kvinner i Bibelen

Foto: Kvinner i Bibelen

- Hvem er disse kvinnene egentlig?

14. mai 2014.

Boka «Fru Noah og søster Mirjam» av britiske Margaret McAllister handler om noen av de kloke,modige og sterke jentene og kvinnene som er beskrevet i Bibelen.Boka er spesielt beregnet på jenter i alderen 10-13 år.

– Det er et gap på flere tusen år mellom oss og kvinnene i Bibelen,og de kommer til oss gjennom tekster om et samfunn vi ikke vet så mye om,forteller teolog og bymisjonsprest Kari Veiteberg.Hun har tidligere gitt ut to bøker om kvinner i Bibelen.

– Presentasjonen av kvinnen er som oftest smeltet sammen med den rollen hun har i forhold til en mann.Hun er mor,kone,søster, datter og slave.Men om vi jakter litt, finner vi kvinner som kommer til syne med egne roller der deres selvstendige handlinger står i sentrum.Debora,dronningen av Saba og Ester er eksempler på dette.

– Historien om Rut en annerledes kvinnehistorie. Den handler om hvordan damene ordner opp innenfor sine rammer,det er snedig og spennende,sier forteller Helga Samset.

– Det spennende med kvinnene i Bibelen er hvor knapt de er beskrevet,sier Helga Samset.
– Denne knappheten er interessant, for den gir muligheter:her kan fortellingene vokse frem. For det er småkarakterene som ofte bærer på hemmeligheter.Om de bare nevnes i små,korte øyeblikk,skaper disse øyeblikkene store fortellingsrom. For hvem er disse kvinnene egentlig?

Du finner boka «Fru Noah og søster Mirjam» i Bibelselskapets nettbokhandel www.verbum.no

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO