Gå til innhold

20 Da de tidlig om morgenen gikk forbi fikentreet, så de at det var visnet fra roten av.

Fra venstre: Torhild Kristiansen, Karin Holt, Reidun Ask, Elisabeth Henne og Torunn Lunde. Ikke med på bildet: Reidun Føreland og Reidun Tufteland.

Foto: Fra venstre: Torhild Kristiansen, Karin Holt, Reidun Ask, Elisabeth Henne og Torunn Lunde. Ikke med på bildet: Reidun Føreland og Reidun Tufteland.

En bønnekjede jorden rundt

15. desember 2015. Tekst: Karin Holt | Foto: Bibelselskapet

Kvinnenes internasjonale bønnedag feires 4. mars 2016. Men allerede i november var en gruppe kvinner samlet for å pakke materiellet som skulle sendes ut.

«Ennå før vi er våknet om morgenen har de begynt å be ute i Østens land, Japan, Kina, India. Og så fortsetter vi og andre land hele dagen like til vi ber aftenbønnen vår. Men da fortsetter de ennå i land lenger mot vest i Amerika. På den måten blir det bønn rundt hele jorden.»

Slik skriver Henny Dons i et opprop før Kvinnenes bønnedag i 1953. Da hadde Norge allerede feiret bønnedagen siden 1930-tallet, mens de aller første bønnekomiteene i USA og Canada daterer seg helt tilbake til 1861. Siden har bevegelsen vokst, og tradisjonen er sterk. I dag finner vi nasjonale komiteer i 170 land. De tilrettelegger og forbereder årets gudstjeneste med fokus på kvinners og barns behov i ett spesielt land. I 2016 ber vi for kvinner og barn på Cuba som er offer for familievold.

Bønnedagen er en verdensvid, økumenisk bevegelse der kristne kvinner kommer sammen for å dele Guds Ord, be for sine utsatte medsøstre og gi økonomisk støtte til konkrete prosjekt i årets fokusland.

En tirsdag i november møttes sju kvinner fra den norske komiteen som kom til Bibelselskapet for å pakke materiell til mer enn 600 norske menigheter og forsamlinger som vil feire bønnedagen 4.mars 2016.

«Takk at din kirke aldri sover! Mens jorden ruller uten stans, ditt folk i vekselsang deg lover for nattens ro og dagens glans.»

(Norsk Salmebok nr. 820, vers 2)

Les mer om Kvinnenes internasjonale bønnedag.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO