Gå til innhold

8 Da sa Boas til Rut: «Hør, min datter! Gå ikke for å sanke aks på noen annen åker. Gå ikke herfra, men hold deg til tjenestejentene mine.

Nelly Bube, kasakstansk billedkunstner. Les mer og se et utvalg av bildene på <a href="http://www.nellybube.no" target="_blank">www.nellybube.no</a> (Foto: Dag Kjær Smemo)

Foto: Nelly Bube, kasakstansk billedkunstner. Les mer og se et utvalg av bildene på www.nellybube.no (Foto: Dag Kjær Smemo)

Kunstutstilling på kirketurne

11. mai 2015.

En samling med 56 bilder av den kasakstanske kunstneren Nelly Bube har denne våren vært på vandring i kirker i Vest-Agder.

Det norske Bibelselskapet ved prosjektleder Martin Eikeland har tilbudt Agder og Telemark bispedømme kunstutstillingen «Sennepsfrøet». Kunstneren Nelly Bube er født i 1949 i Kasakhstan, og gjennom utstillingen «Sennepsfrøet» fremstiller hun bibelhistorien i form og farge. Professor i kunsthistorie, Gunnar Danbolt, skriver i katalogens forord at hvert bilde er som et fargesmykke.

– Vi er svært takknemlige for dette flotte tilbudet fra Bibelselskapet sier seniorrådgiver kultur Tone Klev Furnes, som på vegne av Agder og Telemark bispedømmeråd har vært med å legge til rette for samarbeidet med Bibelselskapet og utvalgte kirker i bispedømmet.

«Den store fortellingen»
– Det har vært en fest å samarbeide med menighetene som har hatt vist disse bildene, sier Martin Eikeland, som er prosjektleder i Bibelselskapet. Utstillingen «Den store fortellingen» består av to seperate utstillinger; «Fra Eden til Damaskus», som er kunstnerens framstilling av bibelhistorien og «Sennepsfrøet», som består av bilder av lignelser Jesus fortalte.

– Gjennom denne utstillingen ønsker Bibelselskapet å åpne Bibelen for flere. Samtidig åpnes kirkedørene for nye grupper, sier Eikeland, som forteller at menighetene i bispedømmet har arrangert konserter, foredrag, skolebesøk og undervisningsopplegg knyttet til «Den store fortellingen».

I løpet av våren har bildene vært vist i Søgne bibliotek, Søgne kirke, Langenes kirke, Kvinesdal kirke, Huset på Feda, Oddernes menighetshus, Justvik kirke og Farsund kirke.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO