Gå til innhold

22 Så kom de til Betsaida. Der førte de en blind mann til Jesus og ba ham røre ved mannen.

Nelly Bube, kasakstansk billedkunstner. Les mer og se et utvalg av bildene på <a href="http://www.nellybube.no" target="_blank">www.nellybube.no</a> (Foto: Dag Kjær Smemo)

Foto: Nelly Bube, kasakstansk billedkunstner. Les mer og se et utvalg av bildene på www.nellybube.no (Foto: Dag Kjær Smemo)

Kunstutstilling på kirketurne

11. mai 2015.

En samling med 56 bilder av den kasakstanske kunstneren Nelly Bube har denne våren vært på vandring i kirker i Vest-Agder.

Det norske Bibelselskapet ved prosjektleder Martin Eikeland har tilbudt Agder og Telemark bispedømme kunstutstillingen «Sennepsfrøet». Kunstneren Nelly Bube er født i 1949 i Kasakhstan, og gjennom utstillingen «Sennepsfrøet» fremstiller hun bibelhistorien i form og farge. Professor i kunsthistorie, Gunnar Danbolt, skriver i katalogens forord at hvert bilde er som et fargesmykke.

– Vi er svært takknemlige for dette flotte tilbudet fra Bibelselskapet sier seniorrådgiver kultur Tone Klev Furnes, som på vegne av Agder og Telemark bispedømmeråd har vært med å legge til rette for samarbeidet med Bibelselskapet og utvalgte kirker i bispedømmet.

«Den store fortellingen»
– Det har vært en fest å samarbeide med menighetene som har hatt vist disse bildene, sier Martin Eikeland, som er prosjektleder i Bibelselskapet. Utstillingen «Den store fortellingen» består av to seperate utstillinger; «Fra Eden til Damaskus», som er kunstnerens framstilling av bibelhistorien og «Sennepsfrøet», som består av bilder av lignelser Jesus fortalte.

– Gjennom denne utstillingen ønsker Bibelselskapet å åpne Bibelen for flere. Samtidig åpnes kirkedørene for nye grupper, sier Eikeland, som forteller at menighetene i bispedømmet har arrangert konserter, foredrag, skolebesøk og undervisningsopplegg knyttet til «Den store fortellingen».

I løpet av våren har bildene vært vist i Søgne bibliotek, Søgne kirke, Langenes kirke, Kvinesdal kirke, Huset på Feda, Oddernes menighetshus, Justvik kirke og Farsund kirke.

Fortsatt mulig å bestille utstillingen
Hvis det er noen menigheter som ønsker å ha utstillingsbesøk før sommeren, kan de kaste seg raskt rundt, for det er ennå noen uker som er ledige. Prosjektleder Martin Eikeland kan treffes på 911 64 887.

Les mer - og se bildene her

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO