Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

Biskop Pavly

Foto: Biskop Pavly

«Martyrenes blod er kirkens såkorn»

17. februar 2015. Tekst og foto: Hans J. Sagrusten

Nyheten om at 21 koptiske kristne fra Egypt er blitt drept, skaper forferdelse i hele verden. Men det er ikke noe nytt at de kristne i Egypt må ofre livet for troen på Jesus; de har vært en martyrkirke gjennom hele sin historie, forteller den egyptiske biskopen Pavly.

Biskop Pavly (48) i Den koptiske kirke besøkte Norge i forbindelse med Bibeldagen 2015. Under sitt besøk fortalte han at de kristne i Egypt gjennom hele sin historie har måttet leve med bevisstheten om at troen på Jesus kan koste dem livet:

– Jesus sa at «hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det rik frukt» (Joh 12,24). Dette sa Jesus ikke bare om seg selv, men også om dem som blir drept for troen på ham.

– Men der kristne blir drept, ser vi at det bare blir flere som kommer til tro. Tertullian (død 220 e.Kr) sa at «martyrenes blod er kirkens såkorn». Når bloddråpene fra dem som mister livet for Jesu skyld, faller ned på jorden, blir de det lik såkorn som spirer og skaper ny vekst.

Biskop Pavly forteller at Egypt det siste året har tatt imot mange kristne flyktninger fra Syria og Irak. – Egypt har alltid vært et tilfluktsted for Guds folk. I Bibelen leser vi at både Abraham og Sara, Jakob, Josef og Moses søkte tilflukt i Egypt. Også Jesus, Maria og Josef flyktet til Egypt da kong Herodes ville drepe ham. Den hellige familien fant beskyttelse i Egypt.

– Også i dag tar Egypt imot mange kristne flyktninger fra både Syria og Irak. På nytt er Egypt blitt et tilfluktsted for Guds folk, slik det var for den hellige familie, sier biskop Pavly.

Bibelselskapet i Egypt har et nært samarbeid med Den koptiske kirke, noe som biskopens besøk under Bibeldagen 2015 viste klart. Vi vil oppfordre norske kristne til inderlig forbønn for våre søsken i Egypt, som har fått kjenne på kroppen hva det koster å følge Jesus Kristus.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO