Gå til innhold

31 Siden forlot han Tyros-området igjen. Han tok veien om Sidon og dro mot Galileasjøen gjennom Dekapolis-landet.

Frode Randgaard

Foto: Frode Randgaard

Bursdagsselskap på «Bibel & Babbel»

22. april 2016.

Når Frode Randgaard feirer runde dager, kan gjestene regne med spesielle opplevelser. I år tar han dem med på standup, «Bibel & Babbel» på Latter.

– Jeg er opptatt av bibelformidling og bibelbruk. Da jeg så at Bibelselskapet hadde standup som en del av sin jubileumsfeiring, var det naturlig for meg å invitere med familie og venner, sier økonomen, som ser det som en god investering å betale for billettene til de 20 gjestene. Ved tidligere runde dager har gjestene blitt invitert med på «Markusevangeliet» og «Bibelen» på Det norske teateret. I stedet for bursdagsgave inviteres gjestene til å bidra til et godt formål – i år er det sykehus og jordskjelvofre i Nepal.

Morsomme sider ved Bibelen

– Hva var det med «Bibel & Babbel» som fikk deg til å bruke det som en del av din bursdagsfeiring?

– Selve navnet på forestillingen er jo glimrende. Det er flott at humorister kan hjelpe oss til se nye og morsomme sider av boken som betyr så mye for mange av oss. Når vi skal feire en bursdag, passer det godt med humor.

– Du er ikke redd for at humoristene skal gå for langt når de skal drive med «bibelsk moro»?

Spennende samtaler

– Nei, slett ikke. Jeg stoler på at Bibelselskapet vet hva de gjør når de setter opp en slik forestilling.

Dessuten er jo humoristene som deltar i seg selv en garanti for at forestillingen ikke skal være upassende. Jeg ser fram til å oppleve «Bibel & Babbel», sier Randgaard, som forteller at gjestene har ulikt forhold til Bibelen.

– Jeg håper at forestillingen kan være en inngangsport til samtaler og refleksjoner om Bibelen for alle. Det er viktig at vi tar i bruk nye virkemidler og arenaer for å formidle Bibelens budskap, sier Frode Randgaard som også har gitt sine gjester beskjed om at han ikke ønsker taler på den påfølgende middagen etter standup-forestillingen. Det blir i stedet quiz, blant annet med bibelrelaterte spørsmål – og deling fra og dialog rundt visdommen i Salomos Ordspråk.

Loneisi Cordouez Rodriguez (foto: Dag K. Smemo)

Bibel & Babbel

På revyscenen Latter byr noen av landets fremste komikere på en forestilling som får publikum til å le av «bibelsk humor». I samarbeid med Stand Up Norge: Rune Andersen, Cecilie Steinmann Neess, Jon Niklas Rønning, Olav Svarstad Haugland, Torolf Nordbø

Latter på Aker Brygge, 27. og 28. mai 2016 - kl. 19:00 og 21:00

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO