Gå til innhold

2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?

Fornøyd: Frode Randgaard (i midten) tok med hele bursdagsfølget sitt på 20 stk på Bibel & Babbel. Her omkranset av Trond Børresen (t.v.) og broren Per Randgaard. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

Foto: Fornøyd: Frode Randgaard (i midten) tok med hele bursdagsfølget sitt på 20 stk på Bibel & Babbel. Her omkranset av Trond Børresen (t.v.) og broren Per Randgaard. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

– Selv puritanere kan ikke unngå å le

30. mai 2016. Av: Ingunn Marie Ruud/KPK

Bursdagsfølget til jubilanten Frode Randgaard var godt fornøyd med humoren på Bibel og Babbel på Latter lørdag kveld.

Randgaard fyller et rundt tall i år og ville kombinere sitt eget jubileum med Bibelselskapets jubileum og inviterte like gjerne alle gjestene sine med på humorforestillingen Bibel & Babbel.

– Forestillingen var helt etter mine forventninger, og jeg lo jevnt og trutt, sier Randgaard.

Selv om han stoler på at et arrangement Bibelselskapet har bestilt, innrømmet han at han var litt spent på om humoren ville treffe.

– Det er jo en risiko. Det er fort gjort å gå over grensen, både på språk og innhold. Det kan være vanskelig å greie den balansen, men det gjorde de godt og ingen trengte å bli krenket, sier han etter showet.

– Jeg satt og så på gjestene mine og alle lo godt, så da slappet jeg av.

Og gjestene var enige med jubilanten.

– Selv puritanere kan ikke unngå å le av dette showet. Det var helt topp, sier broren Per Randgaard.

Fikk egen sang

Under forestillingen intervjuet komiker Jon Niklas Rønning noen av publikumerne fra scenen og improviserte deretter en sang om dem. En av dem var Randgaards gjest Trond Børresen.

– Det var veldig hyggelig. Det er sjelden kost å få så mye oppmerksomhet fra scenen, sier Børresen etter forestillingen.

Både han og jubilanten var imponert over Rønnings talent.

– Vi ble skikkelig gira. Det var godt gjort å dikte en så positiv sang som til og med rimte, sier Randgaard.

Fornøyd med babbel

Randgaard hadde lest en anmeldelse av forestillingen og var forberedt på at bibelkunnskapene ikke nødvendigvis var veldig store hos alle komikerne. Men han var likevel fornøyd.

– Jeg synes de gjorde en god jobb. Når det er Bibel & Babbel må det jo bli en del babbel også. De kunne kanskje gått mer inn i bibelen, men det kunne fort blitt for dypt også, sier han.

Komikerne på scenen, som foruten Rønning besto av Rune Andersen, Cecilie Steinmann Neess, Olav Svarstad Haugland og Torolf Nordbø, har også fått kritikk for å resirkulere gammelt materiale og kun løselig knytte det opp mot bibelen.

– Det blir jo selvfølgelig litt gjenbruk og de spøkte jo med det selv også, sier Randgaard.

– For hedninger også!

Jubilanten Randgaard hadde bare én ting å utsette på forestillingen på Latter. Bibel & Babbel lå nemlig ikke ute på Latters egne billettsider, men kunne kun bestilles gjennom Bibelselskapet.

– Bibelselskapet har jo sagt at de vil nå ut bredere med en slik forestilling, og da burde det vært lagt inn i den vanlige bookingen på Latter, selv om det var et bestillingsverk.

Per Randgaard er enig med sin bror.

– Denne forestillingen burde tilkomme flere. Dette er jo for hedninger også, ler han.

De syntes at det ble litt for mye spilt til en spesiell gruppe publikum.

– Her kan man lære og kanskje Bibelselskapet kunne utfordre dem til å lage en allmenn versjon av forestillingen til et større publikum, sier jubilanten.

Den morsomste

Tidligere har jubilanten Randgaard tatt med seg gjestene sine på Svein Tindberg sine Bibel-forestillinger når han har feiret runde år. Denne gangen var det litt andre toner.

– Det er jo blitt en tradisjon å gå på forestilling når Frode feirer jubileum. Dette var helt klart den morsomste, sier broren.

Frode Randgaard, som tidligere har jobbet for bibeloversettelsesorganisasjonen Wycliffe, forteller at han helt bevisst setter et bibelfokus på feiringen sin. Etter forestillingen skal gjestene spise middag og Randgaard har planlagt både quiz og en liten bibel-utstilling.

– Jeg vil benytte anledningen til å gi gjestene mine litt mer innsikt i bibelen og bibelske medier. De skal få se litt forskjellige typer bibler, blant annet en Knøttene-bibel og bibler på andre språk, sier han.

KPK

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO