Gå til innhold

8 Da sa Boas til Rut: «Hør, min datter! Gå ikke for å sanke aks på noen annen åker. Gå ikke herfra, men hold deg til tjenestejentene mine.

Georg Andreas er generalsekretær i Bibelselskapet i Syria. Han er svært takknemlig for gaven fra norske menigheter og forteller at det aldri tidligere har vært drevet et så omfattende bibelspredningsarbeid.

Foto: Georg Andreas er generalsekretær i Bibelselskapet i Syria. Han er svært takknemlig for gaven fra norske menigheter og forteller at det aldri tidligere har vært drevet et så omfattende bibelspredningsarbeid.

– Aldri vært så aktivt bibelarbeid

04. desember 2017. Tekst og foto: Dag K. Smemo

Det blir distribuert flere bibler og nytestamenter i Syria enn noen gang før. «Mange søker åndelig hjelp i denne vanskelige tiden» forteller George Andrea i Bibelselskapet.

George Andrea er leder i Bibelselskapet i Syria. Jeg møter ham på langfredag, dagen da Jesus gikk i døden. For George er denne dagen full av følelser.

– Jesus satte seg selv i den samme situasjonen som oss. Han led slik som oss her i Syria. Etter seks år med krig og lidelse er dette sterkt.

– Hvorfor er dere fremdeles her, George?

– Vi er fremdeles her i Syria fordi mennesker over hele verden ber for oss. Vi kan kjenne denne forbønnen hele tiden. Det er bønnen fra de troende som holder oss oppe, sier George Andrea.

– Vi er avhengige av Guds omsorg og beskyttelse hver dag. Vi legger alle bekymringer i Herrens hender. Som familie har vi bestemt oss for å være hos vårt folk i vårt land.

– Bibelarbeidet har aldri vært så aktivt som under disse krigsårene. Mange søker åndelig hjelp i denne vanskelige tiden. Vi har lagt om arbeidet mange ganger disse årene. Hele tiden må vi lage nye prioriteringer, for å møte nye utfordringer.

– Vi har måttet legge om hvordan vi frakter bøkene våre. Før brukte vi to varebiler og kjørte over hele landet. Nå er det for farlig å kjøre mange steder, så da bruker vi annen transport. Flere ganger er last blitt tatt eller brent, eller vi har måttet kjøpe fri bøker.

– Folk spør fortsatt etter bibler, nytestamenter og andre bibelske bøker. På samme måte som folk trenger lys, varme og mat, trenger de også åndelig mat.

– Det er mange som spør etter materiell for barn. Foreldre og besteforeldre ber om materiell for barna. I denne vanskelige tiden er det viktig for familien å få håp og trøst gjennom Guds ord. For Bibelen sier: Herren er vår tilflukt.

– Vi er de eneste som importerer kristelig litteratur inn til Syria. Vi formidler hjelp til alle kirkesamfunn. Alle kommer til oss og ber om bibler og andre bøker. Vi skaffer alt; vi har 1800 ulike titler. Selv under beleiringen av Aleppo greide vi å skaffe bøker. Mange frivillige hjalp oss, slik at de som ønsket det, kunne få bibler og annet bibelsk materiell.

– Den kristne byen Maaluola er dessverre helt ødelagt. Det er der de snakker arameisk, Jesu eget språk. Noen få kristne har nå vendt tilbake, de forsøker å restaurere og starte livet på nytt. Dette var et sted hvor kristne og muslimer levde fredelig side om side.

George Andrea
George Andrea

– Dessverre er det nå en helt annen holdning mellom kristne og muslimer enn tidligere. Det er større spenning og mindre trygghet og vennlighet. Men mange muslimer blir kristne. Mange har måttet flykte til kristne områder. Da ser vi ofte at de forandrer klær og stil. De føler seg trygge hos de kristne. De blir tatt vennlig imot, og kirkene hjelper dem. Kirkene har tatt ansvaret med å hjelpe folk på flukt. En prest sa det slik: Før ville jeg så gjerne gå til muslimene - nå har de kommet til oss.

– Det er vår oppgave å leve ut vår tro i praktisk arbeid for alle. Det er vårt kors, og det skal være vårt vitnesbyrd. Det kan ofte være lett å snakke om troen, men gjerne vanskeligere å leve det ut i praktisk medmenneskelighet, sier George Andrea.

George Andrea utfordrer til slutt de kristne i Europa til å vitne for flyktningene som kommer til landet deres. Vi skal ikke bare gi dem et godt materielt liv, men også noe for sjelen.

Last ned artikkel i Word-format og bilde i høy oppløsning (Zip-fil)Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO