Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Konstanse Raen (t.v), Ingeborg Mongstad-Kvammen og Tom Höglind lar seg inspirere av å møte bibelvenner på festmøte i Kristiansand.

Foto: Konstanse Raen (t.v), Ingeborg Mongstad-Kvammen og Tom Höglind lar seg inspirere av å møte bibelvenner på festmøte i Kristiansand.

Bibelfest for hundre

22. mai 2018. Tekst og foto: Martin Eikeland

Siste nytt fra Syria, gripende kulturinnslag, morsom underholdning og god mat. Velkommen til bibelfest i Kristiansand!

– I år er vi flere enn noen gang! Det er imponerende og inspirerende at så mange vil komme til denne festen, sier Konstanse Raen. Hun er primus motor for Bibelfesten på Hotell Norge i Kristiansand. Hun er også møteleder, eller skal vi heller si toastmaster.

Fullsatt

Det er fullsatt i festsalen på hotellet sentralt i Kristiansand denne januarkvelden. Ett hundre gjester har fått plass ved de runde bordene.

– Vi ønsker at bibelvennene skal få oppleve noe ekstra. Derfor inviterer vi dem til fest. Det har vi gjort i mer enn tjue år. Her får de god mat, kulturelle innslag på høyt nivå, siste nytt fra Bibelselskapet og nytt fra bibelmisjon i andre land, forklarer Konstanse Raen (75), som tidligere har vært regionsekretær for Bibelselskapet i Agder.

Som pensjonist er hun opptatt med oppdrag for Bibelselskapet i hele verden, men hun rakk hjem fra Afrika for å være med på festen.

Inspirerende

Bibelselskapets generalsekretær Ingeborg Mongstad Kvammen er full av lovord om arrangementet i Kristiansand.

– For meg som generalsekretær er det utrolig inspirerende å møte bibelvennene på denne måten. Det er godt å merke at vi har et fotfolk som er opptatt av bibelmisjon og bibelspredning. Det gir meg pågangsmot til videre arbeid.

Til forsamlingen sa hun blant annet:

– Møtet med det internasjonale bibelarbeidet gir meg oppmuntring og mot til videre innsats. Den bibelgleden jeg møter og ser i andre land, ville jeg så gjerne at vi også hadde hatt her i Norge. Men selv om vi opplever at bibelbruken og bibelsalget har gått nedover de siste årene, gir vi ikke opp. Vi er opptatt av å lansere og utvikle bibelprodukter på nye plattformer, sier Mongstad- Kvammen, som viste forsamlingen at en smarttelefon kan fungere som en fullgod bibel.

Monica og Per de Lange bidro med sang og musikk. Det er Agder-komiteen som står bak festen på Hotell Norge, og Per de Lange er mangeårig leder for komiteen.

Gjest fra Syria

Kveldens hovedgjest, Tom Höglind, er opprinnelig fra Sverige, men har i nærmere femti år bodd i Midtøsten. Her har han blant annet samarbeidet tett med George Andrea, generalsekretær i Bibelselskapet i Syria.

– Jeg skal hilse så mye fra George. Han skulle så gjerne ha vært her. Jeg begynner nesten å gråte når jeg snakker om ham. For jeg vet ikke om noen andre som er så opptatt av å spre Bibelen til flere. Han kan være et forbilde for oss alle.

Höglind gav forsamlingen en svært levende og nær rapport fra bibelarbeidet i de krigsherjede landene Irak og Syria. Mange måtte tørke tårene da de hørte om de utfordringene kristne i disse landene er utsatt for, og om hvordan de tar vare på hverandre og folk som trenger deres hjelp og støtte.

Den beste forsamlingen

Etter tre timer på bibelfest er det tid for oppbrudd. Mens Tom Höglind ser at folk forlater lokalet, oppsummerer han sitt møte med bibelvennene på Sørlandet slik:

– Dette er den beste forsamlingen jeg har talt til. Det jeg sa, ble tatt imot på en helt spesiell måte. Jeg håper at jeg kan ha gitt dem noen tanker og bilder som kan inspirerende dem til videre forbønn og givertjeneste. Jeg har i alle fall blitt inspirert.

Ingeborg Mongstad-Kvammen

Støtte til bibelfester

– Hvis folk i andre byer eller bygder inviterer til tilsvarende fester, kan de regne med støtte fra oss i Bibelselskapet. Vi vil gjerne være støttespillere for lokale bibelfester.

Generalsekretær Ingeborg Monstad-Kvammen ser gjerne at det blir arrangert lignende bibelfester andre steder i landet.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO