Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

Anne Kristin Aasmundtveit

Foto: Anne Kristin Aasmundtveit

Bibelfortelling på gater og streder

31. juli 2018. Anne Kristin Aasmundtveit

Siste helgen i mai ble Norges første bibelfortellerfestival arrangert. Kirker, utsteder og handlegater i Kristiansand ble fylt med kurs og forestillinger fra fredag til søndag.

– Sprekt av Bibelselskapet å våge å satse på en slik festival, sa norsk fortellerkunsts store nestor, Svein Tindberg, da han framførte sin spesialskrevne forestilling «Hjelp meg i mi vantru» for 100 begeistrede tilhørere på utestedet Kick.

Et strålende vær rammet inn en strålende festival. «Sett. Hørt. Fortalt» ble for mange en stor og mangfoldig opplevelse.

- Det beste kurset noen sinne, sa en av deltakerne på lektor Fridunn Karsruds bibelfortellerkurs. Det samme mente deltakerne på tekstleserkurset med tidligere operasanger Jens Olai Justvik. Det var også fortellerkurs for prester og pastorer ved Anne Kristin Aasmundtveit og et seminar for trosopplærere ved Svein Tindberg.

Handlegata Markens ble fylt av bibelfortelling midt i handlerushet på lørdag. Et team fra Ungdom i Oppdrag med skuespiller Bruce Kuhn i spissen vekslet om å fortelle utenat og som øyenvitner. På en dynamittkasse! Siden holdt Vågsbygd Soul Children konsert utenfor den nye Vivo-butikken, og Kristina Grundetjern fortalte for barna.

Bruce Kuhn
Bruce Kuhn levendegjør evangeliefortellingene utenfor Vivo-butikken i Markens gate. Foto: Anne Kristin Aasmundtviet

Det var en vakker forestilling med forteller Helga Samset og musiker Jonas Kilmork Vemøys «Jakob – veien hjem er lang» på Hotel Ernst, og god stemning under «Nåde» samme sted neste dag med Anne Kristin Aasmundtveit og Runar Nørsett.

- Hun fortalte så bilduren forsvant, var en av responsene på fortelling på Oddernes kirkegård etter gudstjenesten. Den dagen var festivalen representert i åtte ulike forsamlinger, fra Domkirken – Oddernes – Vågsbygd – Flekkerøya via Frikirken i Kristiansand og i Vågsbygd, til Misjonshuset (Misjonssambandet) og Salem Misjonsmenighet (Misjonskirken). Misjonshusets respons på Morten Eikli som framførte Markusevangeliet utenat søndag kl 11, var: - Det var fantastisk, for en opplevelse! En ting var det å huske alt utenat, men innlevelsen og formidlingen hans, det var rett og slett helt imponerende!

Avslutningen på utestedet Kick med Svein Tindbergs spesialforestilling «Hjelp meg i mi vantru», med 100 tilskuere som lo og gråt og storkoste seg, ble et verdig punktum for en strålende festival.

Målet med festivalen var å etablere et bibelfortellerforum på Sørlandet, og den drømmen ser ut til å bli virkeliggjort.Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO