Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Foto:

Bibelselskapet har kjøpt Bibelleseringen

27. juni 2018.

– Både Bibelselskapet og Bibelleseringen arbeider for at Bibelen skal være i bruk, og vi gleder oss til å fortsette med Bibelleseringens utgivelser, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet.

Det norske Bibelselskap viderefører produktene til Bibelleseringen fra 1. juni. De viktigste produktene er Logos som er bibelleseplan for voksne, Alfa Super som er for barn og familier samt appen Connect for ungdom. 

– Både Bibelselskapet og Bibelleseringen arbeider for at Bibelen skal være i bruk, og vi gleder oss til å fortsette med disse utgivelsene, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet.

– Produktene fra Bibelleseringen blir en berikelse for oss. Bibelselskapet har i mange år utgitt bibelstudiehefter. Nå kan vi se alt dette studiemateriellet i sammenheng og utvikle enda bedre produkter. Vi ønsker å bli sterkere på ressurser til enkeltpersoner, grupper og menigheter, sier hun.

Bibelleseringen har den siste tida hatt tre ansatte. Jorunn Sjaastad og Finn Olav Felipe Jøssang blir ansatt i Bibelselskapet. Den tredje ansatte har fått jobb i en annen organisasjon.

– Hva er bakgrunnen for at Bibelleseringens innhold selges til Bibelselskapet?

– Bakgrunnen er en svært vanskelig økonomisk situasjon som har ført til at det ikke lenger var mulig å opprettholde driften, sier styreleder i Bibelleseringen, Frode Granerud.

– Vi er svært takknemlige for at Bibelselskapet vil videreføre arbeidet overfor våre abonnenter. Bibelleseringens visjon om Guds ord i hverdagen er mer viktig enn noen gang, og vi ser at den blir ivaretatt hos Bibelselskapet.

Bibelleseringen har hatt arbeid i Norge i 130 år. Hele tiden har planer for daglig bibellesning vært kjernevirksomheten. I begynnelsen ble leseplanene utgitt i England og var uten kommentarer. Den første ansatte var Marie Wilhelmsen Berg, som ble ansatt i 1962. Bibelleseringen har fra starten vært del av den internasjonale bevegelsen «Scripture Union», som har arbeid i mer enn 120 land.

– Vi er svært glade for at dette viktige arbeidet lar seg videreføre i Norge, sier daglig leder i Bibelleseringen, Jorunn Sjaastad, og generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen, i en felles kommentar.


Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO