Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

Paul Erik Wirgenes (foto: Dan Aksel Jacobsen)

Foto: Paul Erik Wirgenes (foto: Dan Aksel Jacobsen)

Paul Erik Wirgenes ny generalsekretær i Bibelselskapet

17. september 2018.

Paul Erik Wirgenes blir ny generalsekretær i Bibelselskapet etter Ingeborg Mongstad-Kvammen. -Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre Bibelens innhold kjent og brukt, sier han.

Styreleder Henrik Stensrud i Bibelselskapet er svært godt fornøyd med ansettelsen.

–Vi fikk den kandidaten vi hadde øverst på listen, sier han, og peker på Wirgenes’ sin allsidige bakgrunn: Wirgenes er utdannet prest og arbeider nå som direktør for kirkefagene i Kirkerådet, Den norske kirke. Han er en erfaren endringsleder og har tidligere vært prosjektleder for trosopplæringsreformen. Han har et bredt forfatterskap bak seg, blant annet med bøker på Verbum forlag. Wirgenes har også vært redaktør for Prismet og for Tidsskrift for Sjelesorg. Han var styreleder for Misjonsalliansen og er nå avtroppende styreleder i VID, Vitenskapelig høyskole.

Wirgenes peker på at Bibelen har spilt og spiller en nøkkelrolle i både vårt samfunn og vår kristne tro. I Norge har Bibelen gjennom 1000 år bidratt til å forme menneskers liv og samfunnets kultur og verdisett. Bibelen er en av fellesnevnerne for alle kristne trossamfunn både i Norge og i verden.

- Jeg ser frem til å arbeide økumenisk, og bidra til at Bibelen skal være i bruk i kirke og samfunn.

-Hva er de viktigste utfordringene for Bibelen og Bibelselskapet?
- I Norge er det svært mange som har en bibel. Svært mange hører eller leser en Bibeltekst hver eneste uke. For å forstå vårt samfunn, vår kultur og den kristne tro er kjennskapet til Bibelens fortellinger helt eksistensielt. Derfor vil vi hjelpe folk til både å ha en Bibel og til å lese i den!

–Vi har hatt en spennende rekrutteringsprosess. Vi har hatt mange godt kvalifiserte kandidater, sier Henrik Stensrud.

Ingeborg Mongstad-Kvammen begynner som avdelingsdirektør for fagstøtte ved VID Vitenskapelig høyskole med kontorsted i Stavanger 1. desember. Wirgenes starter som generalsekretær samtidig.

For informasjon og intervjuer:
Henrik Stensrud, styreleder Bibelselskapet - Tlf: 907 45 138
Paul Erik Wirgenes, Tlf: 23 08 12 85 / 489 91 285

Paul Erik Wirgenes blir ny generalsekretær i Bibelselskapet

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO