Gå til innhold

1 Til korlederen. En salme av David.

Foto:

Lytt til «Bibelbølger» på din smarttelefon!

18. desember 2018.

Hvordan oversetter man Bibelen fra antikke manuskripter til moderne norsk? Hvordan arbeidet man med Bibel 2011-oversettelsen, og hvordan kan vi stole på at moderne oversettelser gjengir bibeltekstene presist og troverdig? Hør praten med Hans-Olav Mørk, seksjonsleder for oversettelse i Bibelselskapet. Du finner «Bibelbølger» hos disse podkast-tilbyderne:


iTunes: https://apple.co/2QtC0IK
Spotify: https://spoti.fi/2rBOZsT
Podbean: http://bibelbolger.podbean.com/


Bibelbølger er podkasten for inspirasjon, kunnskap og engasjement for Bibelen.


Her er en oversikt over våre siste episoder:Hvordan oversetter man Bibelen fra antikke hebraiske og greske manuskripter til moderne norsk? Hvordan arbeidet man med Bibel-2011 oversettelsen, og hvordan kan vi stole på at moderne oversettelser gjengir bibeltekstene presist og troverdig? Hør praten vår med Hans-Olav Mørk, seksjonsleder for oversettelse i Bibelselskapet, i denne episoden.Hans Johan Sagrusten, bibeloversetter og forfatter av bl.a. bøkene «Det store puslespillet I & II» tar oss med inn i historien til de eldste biblene som finnes i Norge, samt reisen Bibelen har hatt fra de tidligste manuskriptene til dagens moderne oversettelser på norsk.Første episode på nyåret handler om hvordan å lese Bibelen og vi har tatt en prat med teolog Knut Tveitereid som blant annet er kjent for boken «En helt overkommelig Bibel». Knut deler sine tips og erfaringer om hvordan vi kan la Bibelen møte oss gjennom livet. I denne romjulsepisoden har vi tatt en prat med prest og forfatter Jostein Ørum om hans siste bok «Det kan bli fint likevel», hvor han tar for seg Josefs rolle i juleevangeliet. Hva kan Josefs livshistorie lære oss om hvordan livet kan ta uventede vendinger som kan lede til noe godt likevel? 


Vi tenner det fjerde adventslyset sammen med Hans Johan Sagrusten og forbereder oss på den store julekvelden med et dypdykk i både bibelteksten til «gledens adventssøndag» fra Matt 1,18-25, og juleevangeliet fra Luk 2,1-20. Gå ikke glipp av den nydelige «evangeliesonetten» til Hans Johan til slutt!


Til tredje søndag i advent, «botens adventssøndag», har vi fått besøk av Logos-redaktør Jorunn Sjaastad og snakker om teksten fra Joh 5,31-36. Jorunn forteller også om et dramatisk adventsminne fra oppveksten som på en vakker måte får frem betydningen av det kristne håpet vi har i vente.Til andre søndag i advent, «gledens adventssøndag», har vi tatt en prat med vår bibelforteller Anne Kristin Aasmundtveit og teksten fra Joh 16,21-24. Hva er det med advent som kan sammenlignes med å vente på en fødsel?Første adventshelg er her og vi har tatt en prat med vår nye generalsekretær Paul Erik Wirgenes om «Kongens adventssøndag» og teksten fra Matt 21,10-17. Få også med deg meditasjonen rundt «tempelets nye reality» på slutten!


Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO