Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Palmesøndag

Bibelens tekster om påsken tar leserne med i den oppløftede stemningen på palmesøndag. Deretter merker vi at stemningen skifter - og vi følger Jesus i hans fortvilelse, smerte og lidelse.

Utsnitt av «Kristus rir inn i Jerusalem» av den britiske maleren Benjamin Robert Haydon
Utsnitt av «Kristus rir inn i Jerusalem» av den britiske maleren Benjamin Robert Haydon

I kirken starter påskeuken med palmesøndag, som er søndagen før påskedag. Den innleder det som gjerne ofte omtales som "den stille uken".

Jesus har vandret lenge omkring i Israel med disiplene sine, han har helbredet syke, oppvekket døde og fortalt om Gud på en helt ny måte. Selv om han flere ganger har sagt til disiplene at han vil lide og dø i Jerusalem, er han likevel på vei til byen for å feire påske.

Vi kan lese om palmesøndag i Matteusevangeliet 21, 1-11, Markusevangeliet 11,1-10, Lukasevangeliet 19,28-40 og Johannesevangeliet 12,12-19. Alle disse tekstene forteller på nesten samme måte hvordan Jesus rir inn i Jerusalem på et esel mens befolkningen jubler, roper Hosianna, som betyr "frels oss” og vifter med palmegrener. Det er derfor vi kaller dagen for palmesøndag.

Lectio Divina
Hjelp til å lese, lytte til og meditere over bibelteksten.
Les mer

Påskehøytiden

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO