Gå til innhold

27 Dere er Kristi kropp, og hver av dere et lem på ham.

Anbefalinger

Kitt Austgard, PhD/forfatter
17.10.17
De hadde en underordnet posisjon i sin egen samtid, og kanskje har de det fortsatt. Det gjelder våre kvinnelige pionere, modige foregangskvinner som brøt alle normer og skapte endringer vi alle kan nyte godt av i dag.
Les mer
Vil knuse myter om troen
16.05.17
– Konservative kristne sier ikke bare «fy» og misjonærer er ikke noen som bare prakker sin tro på folk, mener redaktør av boken «Trådene i samfunnsveven».
Les mer
– Studentene er morgendagens bibelfortolkere
31.01.17
Professor Marianne Bjelland Kartzow mener bibelrefleksjonene til dagens studenter kan si noe om hva slags type bibelkunnskap som blir relevant i fremtiden.
Les mer
24 forfattere med 24 julefortellinger
29.09.16
Med utgangspunkt i juleevangeliet har 24 norske forfattere skrevet egne tekster i boka «I de dager».
Les mer
15.01.16
«I Meningen med livet? Dialoger om tro får Alf van der Hagen intervjuobjektene til å snakke meningsfylt om religiøse erfaringer og moral. Det er mangelvare i det offentlige rom, og nettopp derfor er det verdt å lese boken.»

Det skriver Ragnhild Ulltveit-Moe i Minerva.
Les mer
Bli lys. Protestsanger i mørke stunder
12.10.15
Salmer er ikke bare for søndager og kirkegang. Salmer kan også synges når livet røyner på, de kan synges i fengsel, ved sykesengen eller i protestmarkeringer mot ødeleggende krefter. Nå kommer en splitter ny salmebok, Bli lys.
Les mer
Mangfoldig høstliste fra Verbum
21.09.15
Verbums høstliste spenner fra en mors gripende tanker etter en sønns sykdom og død, via det store spørsmålet om meningen med livet, til fagbøker om gudstjeneste og kirke. Mest spektakulært er kanskje trosopplæringssatsingen kalt «Tidslinjen» som både er et seks meter langt kunstverk, et undervisningsopplegg og en nettressurs.
Les mer
<em>Livsarkivet</em>: En gavebok til oss alle
23.04.15
En svensk barnelege mister sin kone i trafikkulykke og blir selv hjerteoperert. Alene med barna, bryter det på dypt vann.
Les mer
Preses Helga Haugland Byfuglien anbefaler Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen
11.03.15
– Ingen som har åpnet en Bibel kan ha unngått å se at den har et spesielt vaktsomt øye overfor fattige, undertykte og all urettferdighet, sier bispemøtets preses, Helga Haugland Byfuglien.
Les mer
Ny e-bok: Bibelen 3.0 - bak Bibel 2011
11.03.15

Kan nyrene våre jubla? Korleis skildrar ein lyden av total stille? Og kva fekk Dødehavsrullane å seia for den nye bibelomsetjinga Bibel 2011?
Les mer