Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

I <em>Barnet som forandret verden</em> har <strong>Berit Karlsaune</strong> skrevet ett kapittel for hver dag i advent, samt ett for første juledag.

Foto: I Barnet som forandret verden har Berit Karlsaune skrevet ett kapittel for hver dag i advent, samt ett for første juledag.

Forfatterdrømmen i oppfyllelse

27. oktober 2014. Sturla Nordbøe, Namdalsavisa

Drømmen om å gi ut egen bok er gått i oppfyllelse for Berit Karlsaune (53) fra Eidshaug. Ei adventsbok på vel 100 sider er akkurat kommet fra forlaget Verbum.

Heime på Eidshaug studerer Karlsaune og mannen Ivar den rykende ferske boka Barnet som forandret verden. Produktet har et svært hendig format. Forsida prydes av bilde fra et vakkert maleri i Kolvereid kirke, et motiv der Jesus-barnet utstråler lys mot de besøkende i stallen. Og forfatterdebutanten er fornøyd.
– Ja, det er stor stas å ha en egen bok i hånden, drømmen er gått i oppfyllelse, erkjenner nærøykvinnen.

Berit Karlsaune har bodd i Nærøy siden 2006, men er opprinnelig trondheimskvinne. Hun er utdannet teolog. Gjennom arbeid i menigheter har hun alltid skrevet mye, blant annet vært fast skribent for Bibelleseringen siden 2001. Skrivekløen har også ført henne gjennom forfatterskole på Heimly i Finnsnes.

– Jeg har vært veldig glad i å skrive. Stil var yndlingsfaget mitt på skolen. Da jeg jobbet i menighet i Oslo, skrev jeg mye for menighetsbladet, røper 53-åringen.

Forlaget tente umiddelbart
Tanken om å lage ei adventsbok har kvernet i sinnet til forfatterdebutanten en god stund. Hun skrev på bokmanuset et par år før hun sendte den til forlaget i januar, Umiddelbart kom det positivt svar fra Verbum forlag. Det ble likevel noen uker med spenning før konsulenten ga endelig klarsignal. Etterpå er det blitt mange runder med korrektur og samarbeid med de forskjellige fagfolkene i forlaget før boka forlot trykkeriet i forrige uke.

– Boka er trykket i 1.500 eksemplar og blir solgt gjennom bokhandlene. Libris på Rørvik tar den inn, og jeg håper Presanghuset også vil ta den inn, sier Berit Karlsaune. Hun har dessuten tenkt tanken om å selge boka på den tradisjonelle julemessa på Hallarheim 15. november.

Noen få slekt og venner – blant annet mora – har fått sett adventsboka så langt, og hittil har forfatteren bare fått gode tilbakemeldinger.

Har nye ideer i hodet
Barnet som forandret verden – 25 refleksjoner i adventstida er den fulle tittelen på adventsboka. Forfatteren har skrevet ett kapittel for hver dag i advent, samt ett for første juledag.
– Jeg har i utgangspunktet brukt profetiene i Det gamle testamentet og tenkt fram mot Jesu fødsel som en oppfyllelse av disse, forklarer Karlsaune.

Hun har bundet sammen de bibelske tekstene med små historier og episoder fra sitt eget liv.
– Vi hadde adventskalender da vi var barn, med luker som skulle åpnes for hver dag i adventstida. Jeg husker de små plastdyrene i forskjellige farger, forteller hun. Med flere søsken ble det imidlertid ikke så mange dyr på hver.

Berit Karlsaune og ektemannen stortrives på vakre Eidshaug, med utsikt mot skipsleia og hurtigruteskipene. Og med mange ideer i hodet ser ikke debutanten bort fra at det blir flere bøker.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO