Gå til innhold

26 Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.»

Lars Petter Sveen – Samtidsdrama i Middelhavet

1. Hva handler din fortelling om?

Det er en tekst om noen som har reist over Afrika, og som er på vei over Middelhavet til Europa.

2. Hva var det i fortellingen om Jesu fødsel som inspirerte deg til å skrive akkurat dette?

Å lese om mennesker på reise, i nød, som trenger hjelp, men som bare møter lukkede dører, er en historie som ikke går ut på dato. Og å lese om engler som hjelper disse, og at Guds sønn blir født i en stusselig, fattig stall viser at en fortelling om Guds kjærlighet og nåde kan være en fortelling om noen som flykter inn i Europa.

3. Hva tenker du julefortellingen kan si dagens mennesker?

Julefortellingen kan vise de som flykter at de ikke er alene. Og den kan vise oss som ikke flykter hva vi er og hva vi kan gjøre.

4. Hva betyr julefortellingen for deg?

Den betyr så mye, det er en fortelling som aldri vil forsvinne, for det er en historie om hva vi gjør og der Guds kjærlighet skinner gjennom. Det er en historie der fødselen av et fattig barn og foreldrenes flukt med dette barnet, vinner over en brutal krigsmakt. Det er en historie om alle som hjelper til og viser hva det vil si å være et medmenneske. Det er en historie om ondskap og maktmisbruk. Det er en historie som forteller oss hva det vil si å være et menneske i verden.

I de dager

24 julefortellinge...
Les mer 349,-