Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

Familiepresten Jostein Ørum har gjort et dypdykk i julefortellingen. Resultatet har blitt den vakre boka <em>Mitt umulige barn</em>. (Foto: Grimstad Adressetidende - gjengitt med tillatelse)

Foto: Familiepresten Jostein Ørum har gjort et dypdykk i julefortellingen. Resultatet har blitt den vakre boka Mitt umulige barn. (Foto: Grimstad Adressetidende - gjengitt med tillatelse)

«Den største og vakreste fortellingen som finnes»

21. november 2013.

Jostein Ørum ville fordype seg i julefortellingen for å se om den kunne lære ham noe nytt. Resultatet ble boken «Mitt umulige barn».

Jostein Ørum jobber som familieprest i Landvik menighet, og har derfor mye tid til å fordype seg i Bibelens mange tekster.

For to år siden bestemte han seg for å gjøre et dypdykk i den svært sentrale julefortellingen i Bibelen, og resultatet foreligger nå i bokform.
 – Dette er en adventsbok som gir anledning til å rydde plass til viktige ting i forkant av julen, i adventstiden. Den tar utgangspunkt i den største og vakreste fortellingen som finnes, nemlig at Gud ble menneske. Så er vi også mange som har opplevd at den historien ikke bare er gammel, men at den stadig er aktuell. Jeg tenker derfor at denne boka er en fin hjelp til å få et fornyet møte med julen og med barnet som ble født. Håpet er at vi kan få en annen dybde og mening inn i adventstiden, sier Ørum.

– Rydde plass til viktige ting, sier du. Hva slags viktige ting er det du tenker på?
– Jeg tror mange går gjennom advent og jul med et stille ønske om å gi seg selv en mulighet til å fordype seg litt mer i det julen egentlig handler om: at Gud kom til menneskene. Kanskje denne boken kan være en liten hjelp til noen av disse, sier han.

Ørum forteller også at boken handler om julefortellingen, en historie mange kan. Da han gikk inn i teksten, prøvde han å forestille seg hvor mange rollefigurer som ville stått på rulleteksten hvis dette hadde vært en film. Da kom han frem til 25 ulike figurer: gjeterne, vismennene, Kong Herodes og så videre.

– Deretter prøvde jeg å leve meg inn i deres ulike møter med barnet og hvordan de forholdt seg til dette. Dette umulige barnet som ble født. Det kan være en viktig påminnelse i adventstiden, sier Ørum.

Saken stod først på trykk i Grimstad Adressetidende 19. 9 2012)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO