Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

En ukjent venn
prodNr=9788254107515
status=Utsolgt
lager=0
Utsolgt

En ukjent venn

En fortelling fra Bibelen - uten ord

Hva skjer hvis man vil fortelle uten å bruke ord, men kun gjennom illustrasjoner?

Før pris:

98,-

Pris:

29,-

Forum-pris:

25,-

Ikke på lager
ISBN9788254107515
Utgivelseår2008

Beskrivelse

Hva skjer hvis man er ute og går og plutselig blir overfalt av en gjeng banditter som tar alt man har, til og med klærne? Hva skjer hvis man vil fortelle uten å bruke ord? I denne boka har Gabrielle Frödén illustrert en av Jesu mest kjente lignelser.

Jesu egne ord fra Bibelen fins bakerst i boka.

Detaljer

ISBN9788254107515
OriginaltittelEn främmande vän
Språk: Norsk - bokmål
Format210 x 210
Vekt0,283 kg.
Antall sider24
InnbindingInnbundet
AldersgruppeBarn 3-9

Anmeldelser

Budbæreren

Bøkene Sauen som ble borte og En ukjent venn har begge undertittelen "en fortelling fra ...

Bøkene Sauen som ble borte og En ukjent venn har begge undertittelen "en fortelling fra Bibelen – uten ord". Koselige, duse tegninger for de aller minste fyller bøkene og danner høyst visuelle fortellinger av kjente og kjære bibelfortellinger.

Sauen som ble borte henter sin fortelling fra Jesu lignelse om de 100 sauene, mens En ukjent venn baserer seg på beretningen om den barmhjertige samaritan, begge hentet fra Lukasevangeliet.

Illustratør Gabrielle Frödéns strek er særegen, men vekker litt assosiasjoner til bøkene om Albert Åberg.

Når man ser på disse bøkene sammen med de små forutsettes det at man har bibelfortellingene på innsiden, men for dem som har behov for det finnes også bibeltekstene som ligger til grunn for bøkene bakerst i bøkene.

Anmeldt av Steinar Engeland
Budbæreren, 2. november 2008

Hamar Arbeiderblad

De djupeste fortellingene er de vi forteller sjøl. Derfor er Gabrielle Frödéns to ...

De djupeste fortellingene er de vi forteller sjøl. Derfor er Gabrielle Frödéns to bildebøker for de minste et utrolig spennende bekjentskap. To fortellinger presenterer hun, uten et ord. Tegnet så åpent at den som 'leser' finner fortellingen sjøl.

Gabrielle Frödén er illustratør og teologistudent, og har valgt å ta ordene ut av to av verdens mest kjente fortellinger: Jesu lignelse om det tapte får, og den barmhjertige samaritan. Formen er spennende og nyskapende. Og sjøl om fasiten for sikkerhetsskyld står bakerst i både Sauen som ble borte og En ukjent venn, er den ganske overflødig. For illustrasjonenes barnlige åpenhet lokker fortellingen fram av seg sjøl.

Og det er deilig, i en verden der vi voksne så altfor ofte drukner barna våre i ord, ord, ord. La de små barn komme til fortellingen i stedet, og hindre dem ikke, himmelriket er deres ...

i KRL-undervisningen bør disse småtrollene fra Bibelselskapet forresten være helt perfekte. Den handler jo mer enn noensinne om formidling av kulturt grunnstoff, gjennom åpne fortellinger.

Anmeldt av Turid Andreassen Lie
Hamar Arbeiderblad, 2. oktober 2008

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO