Gå til innhold

5 Nå går jeg til ham som har sendt meg, men ingen av dere spør: ‘Hvor går du?’

9788254312551
prodNr=9788254312551
status=
lager=49

Åpne dører

Livsfortellinger knyttet til bibelfortellinger

Åpne dører. Gå inn. Er det mulig? Noen ganger er ungdommer foreldrenes største problem. Noen ganger er det foreldrene som er problemet. Går det an å åpne dørene for hverandre, så vi forstår hverandre bedre?

Pris:

198,-

Forum-pris:

173,-

Det er 49 stk på lager.
ISBN9788254312551
ForlagVerbum
Utgivelseår2013

Beskrivelse

I denne boka åpner Jan Christian Kielland dørene inn til to ungdommer og deres livsfortelling. Samtidig åpner han døra inn til Den store fortellingen – Bibelen. En bok om å åpne dører. En bok å ta med inn i konfirmanttidens skumringsstunder og ut på gata.

Forfatter

Jan Christian Kielland

Jan Christian Kielland

er gateprest for ungdom og har jobbet med kontekstuell teologi i Sør-Afrika.Detaljer

ISBN9788254312551
Språk: Norsk - bokmål
Vekt0,47 kg.
Antall sider128
ForlagVerbum
InnbindingHeftet med klaffer

Anmeldelser

Aftenposten: Den empatiske Gud

20. nov 2013 av Morten Olsen Haugen

Gatepresten i Oslo domkirke har skrevet en andaktsbok for ungdom. Både det grafiske ...

Gatepresten i Oslo domkirke har skrevet en andaktsbok for ungdom. Både det grafiske uttrykket og tonen i budskapet er moderne og imøtekommende åpent.
Novellepersonene har ulike familier og ulik økonomi. Rune bor med mor, og savner faren som stakk av. Susanne vemmes av morens fjerne travelhet og hyppige kleskjøp. Ubehaget ved den materialistiske kulturen er et overraskende tydelig bimotiv i boken.

Les hele anmeldelsen

ungdomsarbeid.no: Døråpneren

15. des 2013 av Brage Midtsund

«Åpne dører»: Hva har Bibelen med ungdom i 2013 å gjø...

«Åpne dører»: Hva har Bibelen med ungdom i 2013 å gjøre? Det har vært utgangspunktet for boken. Er fortellingene om Gud, Jesus og Den hellige ånd relevante for ungdommer i dag? Kan ungdommene kjenne seg igjen i alle de ulike fortellingene om menneskers streven med seg selv og med Gud, og alle Jesus-møtene vi leser om i Bibelen?

Kiellands metode er enkel: han har laget fortellingene om Susanne og Rune. Rollefigurene er akkurat passe snevret inn slik at vi opplever at de kunne vært ekte personer med ekte opplevelser. Samtidig er erfaringene og tankene de har så åpne og generelle at de aller fleste vil kjenne seg igjen. Leseren skal oppleve at fortellingene om Susanne og Rune kunne vært fortellingen om dem selv, i det minste er historiene høyst realistiske. Så gjør Kielland det smarte grepet: han finner fortellinger i Bibelen som svarer til disse to ungdommenes opplevelser. Leseren oppdager at fortellingene i en 2000 år gammel bok sier uendelig mye om hva det er å være menneske – også i dag. Enkelt og genialt.

Les hele anmeldelsen

Flere bøker av forfatter

Tekster til forandring

Les Bibelen på en ny måte
Les mer 248,-

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO