Gå til innhold

30 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut til Oljeberget.

1 Da det ble morgen, fattet alle overprestene og folkets eldste vedtak om å få Jesus henrettet.

9788254107652
prodNr=9788254107652
status=
lager=1

Bibelen 1978/2005 med faktasider

En helt vanlig bibel - men likevel ikke. Denne nye bibelutgaven er en komplett bibel, men har i tillegg mer enn 150 presentasjonssider i farger.

Bibelselskapets 2005-oversettelse

Pris:

298,-

Forum-pris:

261,-

Det er 1 stk på lager.
ISBN9788254107652
Språk: Norsk - bokmål
InnbindingInnbundet

Beskrivelse

Et oppslag fra Bibelen med presentasjonssiderDenne nye bibelutgaven er en komplett bibel, men har i tillegg mer enn 150 presentasjonssider i farger. Disse sidene er spredt gjennom hele Bibelen og presenterer en person, en bibelsk bok eller et tema. Sidene inneholder fargerike bilder, lettleste tekster, kart, lesetips og spennende fakta.

Presentasjonssidene gjør det lettere å lese og bli kjent med Bibelen. De er laget for å kunne leses av både ungdom og voksne, uten noen krav til forkunnskaper. Noen av sidene belyser også temaer som passer for dem som allerede er kjent med bibeltekstene, men som vil lære mer eller utfordres til å se på tekstene på nye måter.

Det skal være lett å komme inn i Bibelen
Hvor mange har ikke bestemt seg for å begynne å lese i Bibelen, slått opp i Første Mosebok og lest til lover og slektstavler gjør det hele ubegripelig? Da er det lett å gi opp. Denne Bibelen kan man bla i og bli grepet av på mange ulike steder. Den som blir interessert i kartet over Abrahams reise, kan begynne å lese om Abraham i Første Mosebok. Den som stanser opp ved bildet av den modige dronningen, kan begynne å lese i Esters bok. Og den som blir nysgjerrig når han ser bildet av den romerske offiseren, kan begynne å lese i Matteusevangeliet. På denne måten kan man komme inn i bibelteksten via presentasjonssidene.

En invitasjon til å tenke selv
Utgangspunktet med presentasjonssidene har vært å ikke påtvinge leseren en tolkning. I stedet presenteres ulike tolkningsmodeller som skal hjelpe leseren til selv å tenke og ta stilling i ulike spørsmål. Samtidig vil presentasjonssidene bidra til å løfte fram grunnholdningen om at vi som mennesker alltid er sett og elsket av Gud.

Detaljer

ISBN9788254107652
Språk: Norsk - bokmål
Format11,5 x 18 cm
Vekt0,72 kg.
InnbindingInnbundet

Anmeldelser

Menighetsbladet Vegen

Jeg sitter med Det Norske Bibelselskap sin nye utgave av Bibelen i hendene og nyter syne...

Jeg sitter med Det Norske Bibelselskap sin nye utgave av Bibelen i hendene og nyter synet av en vakker bibel som jeg får lyst til å lese i. Inni er det en helt vanlig bibel med Det gamle testamentet i 1978/85 oversettelsen og Det nye testamentet i 2005 oversettelsen. I tillegg er den utstyrt med mer enn 150 presentasjonssider i farger. Det er bilder og tegninger med tekst som presenterer bibelske personer, bibelske bøker eller utvalgte temaer i Bibelen.

Hensikten med dette er å gjøre det lettere å lese og bli kjent med Bibelen. I tillegg til å utfylle og forklare, gjør det lesningen til en estetisk nytelse. Denne kan jeg godt ha liggende framme på kjøkkenbordet ... der aviser og andre bøker også ligger for å nytes til frokosten eller ettermiddagskaffen.

Anmeldt av Marianne Konow
Menighetsbladet Vegen, oktober 2009

DagenMagazinet

I og for seg ikke noe spesielt med denne bibelutgaven. Den er en vanlig norsk bibel med ...

I og for seg ikke noe spesielt med denne bibelutgaven. Den er en vanlig norsk bibel med ordforklaringer og opplysninger bakerst. Teksten i Det gamle testamentet er identisk med Bibelselskapets 1978/85-oversettelse, men den nytestamentlige delen følger den nye 2005-oversettelsen. Altså intet sensasjonelt når det gjelder selve bibelteksten.

Men i tillegg er her mer enn 150 representasjonssider i farger. Disse sidene er spredt gjennom hele Bibelen og presenterer for eksempel en person, en bibelsk bok eller et tema. Sidene inneholder fargerike bilder, lettleste tekster, kart, lesetips og spennende fakta, samtidig som enkelte vanskelige vers og avsnitt og viktige bibelske hovedbegreper blir forklart. Samlet utgjør dette et helt lite bibelleksikon med artiklene og illustrasjonene ordnet i nærheten av de aktuelle bibelstedene.

En stor del av dette stoffet er nok kjente saker for både teologer og vanlige bibellesere. Men her er også flere interessante opplysninger som kanskje vil være nye for mange. Et interessant emne er for eksempel Bibelens tallmystikk.

De fleste tallangivelsene, slik som årstall, avstander og mål på templet og andre bygninger, er selvfølgelig rent bokstavelig å forstå. Men visse tall dukker opp som symboler for større begreper. For eksempel er tretallet ofte et symbol på det guddommelige (treenigheten), mens fire symboliserer verden (de fire verdenshjørner). Sju (3+4) og tolv (3 x 4) forbindes med hellighet og fylde. Her kan vi tenke på Israels tolv stammer, Jesu tolv apostler og de sju diakonene (Apg. 6,1-5). Tallet seks, som på en måte står "i skyggen av" tallet sju, blir dermed et ulykkestall, jevnfør at Dyrets tall i Åpenbaringsboken er 666, altså tre sekstall (Åp. 13,18).

Faktisk er Johannes' åpenbaring bygd opp omkring 7-tallet, og begivenhetene utspiller seg som tonene i en innledende 7-toneskala, etterfulgt av tre nye 7-toneskalaer. De 7 sendebrevene utgjør innledningen, etterfulgt av de 7 segl og de 7 basunene og de 7 vredesskålene. Når vi er inne på musikkens område, kan også nevnes at til grunn for 7-toneskalaene ligger en grunnskala bestående av 12 halvtonetrinn, og at en treklang klinger harmonisk, mens en firklang er dissonerende.

Det er sikkert ikke tilfeldig at tallet tre går igjen i både Jesu lignelser og i norske folkeeventyr, eller at det er sju dager i en uke og tolv måneder i et år. Interessant nok går 7-tallet også igjen i ordningen av atomene i det periodiske system! Kanskje tallene tre og sju har noe med Guds grunnordning av universet å gjøre?

Hverken hebraisk eller gresk hadde egne tegn for tallene, men de lot bokstavene i alfabetet representere tall. I det hebraiske alfabetet representerer de første ni bokstavene tallene 1 til 9. Deretter følger bokstaver som representerer 10-tallene og til slutt bokstavene for 100-tallene. Dette gjør det mulig å gi alle hebraiske ord en tallverdi.

For eksempel har man spekulert mye på hvilket navn som gjemmer seg bak Dyrets tall. Noen har funnet ut av hvis vi skriver "Keiser Nero" med hebraiske bokstaver, ender vi opp med summen 666. Så det kan godt hende at Nero, som satte i gang den første organiserte kristenforfølgelsen, har stått modell for Dyret. Antikrists talsmann. Det betyr nødvendigvis ikke at den historiske personen Nero er identisk med denne skikkelsen.

Men her er mange andre interessante opplysninger, som det ikke er plass til å nevne er. Skaff deg heller selv denne bibelutgaven, og du vil kanskje oppdage at Bibelen er enda mer spennende enn du hittil har hatt anelse om!

Anmeldt av Tore Lund
DagenMagazinet, 20. oktober 2009

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO