Gå til innhold

14 Herren forkaster ikke sitt folk
og forlater ikke sin eiendom.

9788254107591
prodNr=9788254107591
status=
lager=499

Bibelen på kryss og tvers

En ressursbok og en hjelp til personlig refleksjon. Den inviterer deg til å oppdage Bibelens tekster - for første gang eller på nytt.

Bibelselskapets 2005-oversettelse

Før pris:

348,-

Pris:

49,-

Forum-pris:

43,-

Mer enn 200 på lager.
ISBN9788254107591
Språk: Norsk - bokmål
InnbindingInnbundet

Beskrivelse

Denne bibelutgaven inneholder 365 små kapitler med bibeltekster, valgt og stilt sammen ut fra ulike temaer. Her er tekster fra Det gamle og Det nye testamentet, historiske skrifter, brev og poesi side om side. Slik blir både spennvidden, kontrastene og enheten mellom dem tydelig.

Hva sier Bibelen om tilgivelse eller evig liv, om velstand, lidelse eller drømmer? Temaene er mange og varierte – både teologiske, praktiske, sosiale og åndelige. Til sammen gir de et omfattende bilde av hva Bibelen forteller oss.

Bibelen på kryss og tvers er en ressursbok og en hjelp til personlig refleksjon. Den inviterer deg til å oppdage Bibelens tekster – for første gang eller på nytt.

Detaljer

ISBN9788254107591
Språk: Norsk - bokmål
Format19 x 25,5 cm
Vekt1,22 kg.
InnbindingInnbundet

Anmeldelser

DagenMagazinet

Bibelselskapet oppviser stor oppfinnsomhet når det gjelder å gjøre Guds ord kjent ...

Bibelselskapet oppviser stor oppfinnsomhet når det gjelder å gjøre Guds ord kjent og tilgjengelig også utenfor de tradisjonelle bibellesernes rekker.

Nå foreligger Bibelen på kryss og tvers. Her er 365 korte kapitler, og hvert kapittel fyller en side med utvalgte tekster fra hele Bibelen. Kapitlene er nummerert fra 1 til 365, svarende til dagene i et helt år. Tekstene, som er hentet både fra historiske skrifter, brev og poesi, er plassert under en rekke tematiske overskrifter av teologisk, praktisk, sosial eller åndelig art. Til sammen gir de et omfattende bilde av hva Bibelen har å fortelle oss. Hva sier den for eksempel om tilgivelse og evig liv, om sykdom og helbredelse, om penger og fattigdom, eller om kjærlighet og drømmer? Her kan altså leseren få svarene uttrykt i Bibelens egne ord.

Å lese en tekst for hver dag fra nummer 1 til nummer 365 kan fungere som en praktisk bibelleseplan. Tekstene er valgt ut og plassert slik at de harmonerer med kirkeårets tider og høytidsdager, selv om tidspunktet for noen av disse - som påsken - varierer fra år til år.

Men selvfølgelig kan det enkelte tekstavsnitt leses uavhengig av kirkeåret. Leseren kan for eksempel søke i et alfabetisk emneregister eller et personregister. Under oppslagsordet finner man nummeret på det kapitlet hvor den aktuelle teksten befinner seg. Slik kan man lese Bibelen på kryss og tvers.

Denne flotte boken i stort folioformat vil være en pryd i enhver bokhylle. Fotografen Gerald Rogers har utstyrt hver eneste side med en abstrakt billedrikdom i alle regnbuens farger. Dette skaper en visuell glans omkring bibelteksten som uttrykk for Guds ords himmelske opphav. Noe som kan være en viktig påminnelse for enhver bibelleser!

Anmeldt av Tore Lund
DagenMagazinet, 27. oktober 2009

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO