Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

9788254311417
prodNr=9788254311417
status=
lager=311

Gjennom natten

Trøstebønner

En trøstebok for mennesker som opplever sorg

Pris:

198,-

Forum-pris:

173,-

Mer enn 200 på lager.
ISBN9788254311417
ForlagVerbum
Utgivelseår2009

Beskrivelse

Gjennom natten er en bok for mennesker i sorg. Det er en bok fylt av trøst. En hjelp når sorgen er ny, når savnet er stort, eller ved dødsleie.

Tekstene er hentet fra keltisk tradisjon, både gammel og ny, særlig fra fellesskap knyttet til øyene Iona og Lindisfarne. De er samlet og redigert av prestene Sverre Bang og Erling J. Pettersen.

"Tekstene som er samlet her, har vært til hjelp for oss når vi i vår hverdag som prester møter mennesker i sorg. I møte med død, sorg og savn har vi funnet rike kilder å øse av i den keltiske tradisjon, særlig fra Iona og Lindisfarne. Vi står i dyp takknemlighet til de som har gitt oss bønner og trøstetekster som kan hjelpe oss noen skritt på veien. Denne veien går vi sammen med de mange som søker trøst og håp i kirkens budskap om menneskelivets grunnvilkår: Midt i nattens mørke kan vi vite at ingen ting kan skille oss fra Kristi kjærlighet."
Sverre Bang og Erling Pettersen

 

For mitt hjerte og mitt hus
For mitt hjerte og for mitt hus:
Guds velsignelse.
Når jeg kommer og når jeg går:
Guds fred.
I mitt liv og i min lengsel:
Guds kjærlighet.
I min siste time
og den nye begynnelsen:
Guds armer som tar imot meg
og bringer meg hjem.
J. Philip Newell

Redaktør

Sverre Bang

Sverre Bang

(1956) er sokneprest i Bekkelaget menighet i Oslo bispedømme.Erling J. Pettersen

Erling J. Pettersen

(1950) er sokneprest i Nordstrand menighet i Oslo bispedømme og fra november biskop i Stavanger bispedømme.Detaljer

ISBN9788254311417
Språk: Norsk - bokmål
Format14,5 x 18 cm
Vekt0,22 kg.
Antall sider96
ForlagVerbum
InnbindingInnbundet

Anmeldelser

Vårt Land

Det er en ro og en trygghet i tekstene som gir sjelero. Her er ingen overspente hi...

Det er en ro og en trygghet i tekstene som gir sjelero. Her er ingen overspente himmeldrømmer, bare en Kristusbasert fortrøstning i møte med en evighet som tross alt er ukjent for oss alle.

Det er forundelig hvordan tekster og bønner fra den keltiske tradisjonen griper norske hjerterøtter. Det finnes allerede flere samlinger av salmer, sanger og bønner i norsk oversettelse fra denne tradisjonen som er knyttet til øyene Iona og Lindisfarne. Og enten det er nye eller gamle tekster, er det som om de slår imot en med varme og inderlighet.

Sverre Bang og Erling J. Pettersen har samlet bønner som har sørgende som spesifikk målgruppe. Den vesle boka Gjennom natten, utgitt på Verbum Forlag, vil være en god gave å gi til folk i sorg. Den er også et godt arbeidsredskap for prester og omsorgspersoner som ofte er i kontakt med mennesker som enten befinenr seg ved livets slutt, eller som er pårørende.

Jeg har sittet og bladd og lest - og kjent at tekstene gjorde meg godt. Det er en ro og en trygghet i dem som gir sjelero. Her er ingen overspente himmeldrømmer, bare en Kristusbasert fortrøstning i møte med en evighet som tross alt er ukjent for oss alle.

Det er flere skribenter som står bak de norske oversettelsene som uten uttak er fine gjendiktninger av originaltekstene. Langt de fleste oversettelsene er Oskar Stein Bjørlykke ansvarlig for men også Harald Olsen, Sven Aasmundtveit, Anne Kristin Aasmundtveti, Hans Johan Sagrusten, Jan Terje Christoffersen, Kari Leine Balog, Hans-Olav Mørk og Knut Grønvik har bidratt.

Anmeldt av Øystein Brinch
Vårt Land, 12. oktober 2009

 

 

Allehelgenskveld

Forslag til kveldsprogram på Allehelgensdag med tekster og sanger fra:

Last ned programforslag

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO