Gå til innhold

21 Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.»

Gud og det vonde. Om tillit og tillitstap.
prodNr=9788254311868
status=
lager=382

Gud og det vonde

Om tillit og tillitstap

Hvor er Gud når barn dør på Afrikas Horn og når ungdommer flykter for livet fra drapsmannen?

Pris:

348,-

Forum-pris:

305,-

Mer enn 200 på lager.
ISBN9788254311868
ForlagVerbum
Utgivelseår2011

Beskrivelse

I denne boka tar sosionom og pedagog Torborg Aalen Leenderts opp spørsmålet vi gjerne stiller oss: Hvordan kan en god Gud la mennesker lide?

Kan jeg tro når det kjæreste jeg har i livet, blir tatt fra meg i en meningsløs ulykke eller sykdommen rammer brått og ubønnhørlig?

Slike spørsmål har mennesker tumlet med til alle tider, og det finnes ikke enkle svar. At Gud sender ondskapen over oss, er en umulig tanke. Like vanskelig å forstå er det Han ikke stopper den. Han er jo allmektig. Eller er han ikke det? Spørsmålet om hvordan en god Gud kan la mennesker lide, er eksistensielle temaer som berører det dypeste i oss. Til sist handler det om tilliten til Gud og selve troen på at Gud i det hele tatt finnes.

Forfatteren Torborg Aalen Leenderts går i sin nyeste bok Gud og det vonde. Om tillit og tillitstap grundig inn i disse problemstillingene. Hun bygger på egne erfaringer som sosionom og terapeut og gir en bred framstilling av faglitteratur om temaet. Leenderts henter stoff både hos Dostojevskij og Job, og utforsker Bibelens bilde av Gud og det menneskelige. Få steder finnes et mer realistisk bilde av menneskets muligheter til både ondt og godt enn i Bibelen, og gudsbildet tegnes med mange nyanser.

Slik beveger boka seg i landskapet mellom menneskelig erfaring, teologisk refleksjon og sjelesørgerisk innsikt. For leseren blir den en vei inn i det store mysteriet og en hjelp til å komme til rette med store og vanskelige spørsmål på en måte som åpner opp for menneskelige erfaringer og refleksjon og avstår fra å avspise leseren med lettvinte svar.

Studie og samtaleplan

Boka inneholder også en studie- og samtaleplan som er utviklet spesielt for grupper innen utdanning og kristne fellesskap, i både faglige og allmenne sammenhenger - og er satt sammen slik at den enkelte gruppe kan hente ut de elementer som er mest aktulle akkurat for dem.

Forfatter

Torborg Aalen Leenderts

Torborg Aalen Leenderts

(1947) er sosionom og førstelektor med videreutdanning i familieterapi.Detaljer

ISBN9788254311868
Språk: Norsk - bokmål
Vekt0,49 kg.
Antall sider300
ForlagVerbum
InnbindingHeftet med klaffer

Flere bøker av forfatter

Når glassflaten brister

Om brytningen mellom livet og troen
Les mer 319,-

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO