Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

9788254311387
prodNr=9788254311387
status=
lager=5

Livsreisen

Hvordan er vi tilstede i livets mange øyeblikk?

Pris:

298,-

Forum-pris:

261,-

Det er 5 stk på lager.
ISBN9788254311387
ForlagVerbum
Utgivelseår2009

Beskrivelse

Hver dag legger vi bak oss en liten etappe av livsreisen vår. Denne boka handler om disse dagene, både de gode og de mindre gode. Hvordan er vi til stede i livets mange øyeblikk? Hvilke holdninger ligger i bunn for det livet vi lever? Hvilke verdier er med på å stake ut kursen for livsreisen videre?

Boka inneholder tekster forfatteren har skrevet i Fredriksstad Blad.

 

Forfatter

Steinar Ekvik, forfatter

Steinar Ekvik

(1953) er prest og foredragsholder. Han har tidligere vært sykehusprest på Radiumhospitalet og er nå menighetsprest. Han har utgitt en rekke bøker og er kjent fra radioandakten på NRK.Detaljer

ISBN9788254311387
Språk: Norsk - bokmål
Vekt0,38 kg.
Antall sider160
ForlagVerbum
InnbindingInnbundet

Anmeldelser

Krigsropet

En reiseskildring til hverdagen En stor og populær nisje i bokhøsten handle...

En reiseskildring til hverdagen

En stor og populær nisje i bokhøsten handler om reise; for de fleste om drømmen om flukt fra en traurig hverdag. Det kan synes som om kristen oppbyggelseslitteratur går den motsatte veien. Steinar Ekvik er prest, forfatter og foredragsholer. Han er en av de som har sett at livet stort sett består av hverdager, og at det det derfor er bedre å leve i dem og bruke dem til fulle enn å drømme seg bort og vente på ferien og alle de andre anledningene der alt skal bli så bra.

Resultatet er boka Livsreisen,en samling tekster han har skrevet i Fredriksstad Blad under vignetten "Trøste og bære". Det handler om hverdager, verdier og holdninger, tilnærminger til livet som enten gir hvile og vekst eller utmattelse og frustrasjon. Lavmælt, nøkternt, uten de store bevegelsene, men med de store innsiktene, formidlet med så små ord som vi trenger for at de skal nå inn i travle hjerter. Små historier, korte erfaringer, aha-opplevelser i miniatyr som i sum gir en dypere innfallsvinkel til både gode og onde dager, de hverdager de fleste av oss halser av gårde i.

Krigsropet, oktober 2009

Vårt Land

Det er befriende å lese Steinar Ekviks bok Livsreisen; Befriende fordi han ikke ta...

Det er befriende å lese Steinar Ekviks bok Livsreisen; Befriende fordi han ikke tar mål av seg til å være noen barrikadestormer når det gjelder form eller innhold. Befriende fordi han øser av en tydeligvis rik erfaring fra møter med mennesker i ulike livssituasjoner.

Han skriver klokt og velfungert - samtidig lettfattelig uten å være lettvint. Her behøver ikke leseren å være engstelig for ikke å kunne henge med i svingene når Ekvik tar for seg ulike temaer som sorg og savn, små og store tradisjoner, mellommenneskelige konflikter, sykdom og selverkjennelse - for å nevne noe av det han berører i denne boka som er en samling artikler tidligere utgitt i Fredriksstad Blad under vignetten "Trøste og bære".

Styrken i Ekviks tekster, er at utgangspunktet hans ofte er hentet fra dagligdagse eller overraskende hendelser som han setter inn i en større livssammenheng: "Jeg kjente en hånd ta tak i min hånd. Jeg snudde meg og så inn i et smilende ansikt. Gutten hadde Downs syndrom. I den andre hånden leide han sin mor." Ekvik forteller om hendelsen i Nidarosdomen hvor han og andre sto i kø for komme fram til nattverd: "Det som gjør at denne opplevelsen har satt seg fast i minnet, skyldes først og fremst en helt ukjent venn, som synes det mest naturlige i verden var å ta den i hånden som sto ved siden av ham. Da det hele var ferdig forsvant han i mengden sammen med sin mor, og jeg så ham aldri igjen."

Livsreisen er ingen forkynnende bok. Likevel er klangbunnen alt annet enn nøytral; her er det en prest og et kristenmenneske som skriver og som møter leseren med varme og klokskap når livets større og mindre spørsmål blir berørt.

Anmeldt av Øystein Brinch
Vårt Land, 31. oktober 2009

Flere bøker av forfatter

Ta det som en mann

Når menn og kvinner sørger forskjellig
Les mer 295,-

Tårer uten stemme

Når barn er blant de som sørger
Les mer 298,-

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO