Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

Handbok for tekstlesere
prodNr=9788254311295
status=
lager=132

Håndbok for tekstlesere

En ressursbok for muntlige formidlere av bibelteksten. Hør Helga Samset selv presentere boka!

Pris:

249,-

Forum-pris:

218,-

Det er 132 stk på lager.
ISBN9788254311295
ForlagVerbum
Utgivelseår2009

Beskrivelse

Denne boka er en hjelp for alle som forholder seg til bibeltekster. Den er en nødvendighet for alle tekstlesere i kirkene i Norge, en inspirasjon for prester, en hjelp for bibelgrupper og enkeltpersoner som er på utkikk etter redskap for å dykke dypere ned i bibeltekstene.

Forfatteren gir leserne en metode for å gå inn i bibeltekster og formidle dem videre. Hun gir også gode, praktiske eksempler på hvordan man kan bruke metoden på ulike typer bibeltekster, fra fortellende, dramatiske tekster til poetiske eller formanende tekster.

Når du jobber dypere med en bibeltekst, let etter:

 • Handling og sammenheng
 • Hoveddeler
 • Høydepunkt
 • Formuler "Dette er historien om ..."
 • Se indre bilder
 • Fortell med egne ord
 • Finn drivkrefter i teksten
 • Hva er tekstens utfordring?
 • Hva er din egen opplevelse?

Til deg som aldri har mer enn 5 minutter

 • Les alltid teksten høyt for deg selv, ikke bare lavt. Da smaker du på ordene, da fornemmer du en rytme.
 • Legg fra deg teksten og gjenfortell innholdet høyt for deg selv. Da vil du forstå hva du faktisk har fått med deg og hva du ser for ditt indre øye. Gå så tilbake til teksten og les den oppmerksomt med et nytt blikk.
 • Ta med deg ett øyeblikk, et bilde fra teksten, som du vil tenke på fram mot søndagen.

Med disse tre triksene er du kommet nærmere et eieforhold til det du leser.

Forfatter

Helga Samset

Helga Samset

(1970) har vært profesjonell forteller siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002-2004). Hun er en erfaren kursholder og har blant annet undervist tekstlesere over hele landet.Detaljer

ISBN9788254311295
Språk: Norsk - bokmål
Format14,8 x 18 cm
Vekt0,207 kg.
Antall sider154
ForlagVerbum
InnbindingHeftet med klaffer

Anmeldelser

Luthersk Kirketidende

For den som er opptatt av god formidling, er denne boka til stor inspirasjon! Herv...

For den som er opptatt av god formidling, er denne boka til stor inspirasjon! Herved sterkt anbefalt både for tekstlesere, prester, kateketer og alle andre som leser høyt for andre fra Bibelen.

Etter å ha lest boka Håndbok for tekstlesere sitter jeg igjen med en ettersmak som etter et langt, fortreffelig måltid med smakfulle retter...

På en muntlig og lettfattelig måte presenterer forfatteren Helga Samset viktige anliggender for den som har i oppgave å fremføre Bibelens tekster i muntlig form. Hun gjør det med innlevelse og selvironi, blandet med respekt og omtanke for den enkelte (tekst)leser.

Boka inviterer leseren til å lytte til – og se innover i Bibelens tekster ut fra et narrativt perspektiv. Hva skjedde? Hvordan var det? Som forteller er oppgaven å betrakte og formidle. Bevissthet om undertekst, nøkkelord og drkivkrefter i teksten er sentralt – men også rytme og betoning, oppbygging og logikk. Gjennom et slikt møte med bibeltekstene kan man oppdage nye aspekter – og vinne ny forståelse.

Noe overraskende inviterer også forfatteren i et kapittel leseren til å lytte innover i seg selv. Den som stiller seg fram og skal formidle noe til en forsamling, stiller seg alltid i en sårbare posisjon. Dette tar forfatteren tak i. Identitet og selvbilde, egen livshistorie og tidligere erfaringer av å stå foran en forsamling er temaer som blir tatt opp med sjelesørgerisk hånd. Dette kapitlet kan nok komme litt brått og overveldende på noen. For den som er klar for det og tar utfordringene, kan det bli en nyttig reise. Ellers er man jo fri til å hoppe over dette kapitlet.

Boka er inndelt i fire hovedkapitler som omhandler forarbeidet, møtet med kirkerommet, tekstleseren identitet og forslag til hvordan man kan forberede seg ut fra ulike teksttyper. Råd, tips og eksempler er svært konkrete og grundige. Her vil den som leser, finne mye!

Samtidig har forfatteren klokt nok tatt høyde for at leserskaren kan være noe ulik. På bokas foldere står det derfor tre tips Til deg som aldri har mer enn fem minutter (...) samt stikkordene fra kapitlet som handler om forberedelsen. Kommer man ikke lenger enn dette, får man uansett med seg noe!

Helga Samset har et frodig og billedlig språk. For den som er opptatt av god formidling, er denne boka til stor inspirasjon! Herved sterkt anbefalt både for tekstlesere, prester, kateketer og alle andre som leser høyt for andre fra Bibelen.

Anmeldt av Birgitte Bjørnstad Sæbø
Luthersk Kirketidende, 27. november 2009

Flere bøker av forfatter

Utvalgt

18 fortellinger om personer i Bibelen
Les mer 98,-

Bibelfortellerboka

Helga Samset har mange års erfaring som forteller....
Les mer 249,-

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO