Gå til innhold

35 Neste morgen gikk Jonatan ut på marken til den tid han hadde avtalt med David, og han hadde en liten gutt med seg.

Anders Aschim og Christine Amadou har redigert antologien Bibelsk, mens Tom Erik Hverven (t.h.) har skrevet forordet til boka der 15 norske samtidsforfattere beskriver sitt arbeid med den nye bibeloversettelsen, og viser hvordan dette arbeidet har preget deres syn på Bibelen som litteratur og hellig tekst.

Foto: Anders Aschim og Christine Amadou har redigert antologien Bibelsk, mens Tom Erik Hverven (t.h.) har skrevet forordet til boka der 15 norske samtidsforfattere beskriver sitt arbeid med den nye bibeloversettelsen, og viser hvordan dette arbeidet har preget deres syn på Bibelen som litteratur og hellig tekst.

Merkeår for Bibelselskapet

24. april 2013. Bjørn Håkon Hovde

2011 vil bli et merkeår for Bibelselskapet. Teologer, språkvitere og skjønnlitterære forfattere har vært involvert i arbeidet med den nye bibeloversettelsen som lanseres i oktober. Deler av denne prosessen er dokumentert i den helt nye antologien Bibelsk.

«Bibelen er vår kulturs grunntekst og grunnstein, den er speilet vi speiler oss i, speilet vi vender mot verden. Men hvilke verdener speiles, og hvilke verdener er det politisk umulig å speile?» spør Inger Elisabeth Hansen i antologien Bibelsk. Hun er én av tolv bidragsytere som på ulike måter nærmer seg Bibelen både som hellig tekst og litteratur.

— Den nye bibeloversettelsen speiler på mange måter et nytt samfunn. De siste tiårene har motsetningen mellom kulturradikalismen og kirken blitt stadig mindre tydelig. Det har utviklet seg en allmenn forståelse for at bibeltekstene må inngå i vår litterære forståelse, sier Tom Erik Hverven som har skrevet innledningen til boka.

Blant forfatterne som er representert er Hanne Ørstavik, Håvard Rem, Jon Fosse, Karl Ove Knausgård og Paal Helge Haugen.

Foruten den nye bibeloversettelsen inneholder høstlista fra Bibelselskapet og Verbum 15 titler.

Saltkjel MariI sin nye bok Som en krone på hodet lar Mari Saltkjel 15 kvinner fortelle om sin tro og sitt oppdrag, kall, livserfaringer, skjørhet og kraft. Også denne boka viser til et merkeår: I 2011 er det femti år siden Norge fikk sin første kvinnelige prest. Som en krone på hodet lar oss møte kvinneprester fra 1960-årene og fram til i dag – og gir samtidig et bilde av kvinners plass i det norske samfunnet de siste femti årene.

 — Dette er en praktbok som vil gjøre noe med bildet vårt av hvem en prest er, sier Mari Saltkjel. Fotograf Sanna Sjöswärd har portrettert kvinnene. De sterke fotografiske uttrykkene bidrar sammen med tekstene til å tegne kraftfulle bilder av kvinnene som er representert i boka.

Årets utgivelser fra Bibelselskapet og Verbum:
• Christine Amadou og Anders Aschim (red.): Bibelsk
• John Drane: Bibelens verden
• Torborg Aalen Leenderts: Gud og det vonde. Om tillit og tillitstap
• Johan og Kristina Reftel: Con Dios
(revidert utgave)
• Johan og Kristina Reftel: Godbiter for sjelen og magen
• Kristina Reftel: Tenk om ...
• Bjørg Kjersti Myren og Hanne Stenvaag (red.): Hun våget å gå foran. Ingrid Bjerkås og kvinners prestetjeneste i Norge
• Susanne Povelsen: Enneagrammet – kort og godt
• Mari Saltkjel: Som en krone på hodet. Fortellinger om kvinners prestekall
• Olav Sjevesland: Ord til tro. Søndagens evangelietekster 2. rekke
• Desmond Tutu: Guds barn. Bibelfortellinger
• Ragnhild Bakke Waale: Når troen lever. Bønner og betraktninger
• Mari og Kjell Wirgenes: Fra søndag til søndag. Et møte med kirkeårets tekster 2. rekke

Følg linkene for å lese omtale av bøkene på www.bibel.no/bokhandel

Omtale i andre medier

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO