Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Det nye testamentes nyeste oversettelse er nå ute som lydbok

Foto: Det nye testamentes nyeste oversettelse er nå ute som lydbok

Det nye testamentet i ny oversettelse - nå klar som lydbok

24. april 2013.

For å være klare med lydutgaven av Det nye testamentet til bibellanseringen 19. oktober har profesjonelle skuespillere og bibelformidlere i flere måneder arbeidet med innlesningen av Det nye testamentet.

Hos KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde) befant det seg noen utvalgte personer som hadde fått tillatelse til å bryte sperrefristen for lanseringen av den nye bibeloversettelsen.

Frank Tangen, Magne Bruteig, Birgitte Bjørnstad Sæbø og Nils Ole Oftebro har lest inn de nyoversatte bibeltekstene. Innleserne forteller at tekstene flyter godt og at den nye oversettelsen gir en god leseopplevelse, noe som også bidrar til en god opplevelse for lytterne.

— Det finnes ulike meninger om hvordan bibeltekster skal leses inn. For oss i KABB har det vært viktig å legge vekt på at lydutgaven skal være en slitesterk bruksbibel. Den skal kunne brukes om igjen og om igjen, i ulike livssituasjoner, av mennesker med ulike teologiske standpunkter og av alle generasjoner. Vi har ment at det er viktig å ikke regissere Bibelen, men heller legge vekt på at alle ordene kommer frem. Siden vi tror at Bibelen er Guds Ord, så mener vi det er viktig å tre litt i bakgrunnen og la ordet få tale selv, sier generalsekretæren i KABB, Ingvar Nevland.

For blinde, synshemmede og seende
Hovedmålgruppen for KABB er personer med synshemming, men også seende personer vil kunne glede seg over det nye lydtestamentet.  
— Utgaven på CD foreligger som DAISY/mp3. DAISY er en internasjonal standard for produksjon av lydbøker for synshemmede, forklarer Nevland.

Ettersom lyden også ligger som mp3-filer kan man lytte til Bibel 2011 ved hjelp av en vanlig mp3-spiller. Det er mulig (og lovlig) å kopiere lydfilene fra CDen over til din egen mp3-spiller/mobiltelefon/eller annen musikkspiller. Det er derimot ikke tillatt å kopiere filene og gi dem til andre.

Du kan lese mer om DAISY/mp3-formatet her

Hele Bibelen kommer
Foreløpig er det kun mulig å kjøpe lydutgaven av Det nye testamentet, men KABB kommer til å ha den komplette lydbibelen i salg fra januar 2012 - også den vil være tilgjengelig i ulike formater.

— Snart begynner vi arbeidet med nynorskversjonen av Bibelen. Når hele Bibelen foreligger i begge målformer vil vi ha avsluttet et av de største prosjektene i KABBs historie, sier Nevland til KPK.

Lydtestamentet kjøper du i KABBs lydbokhandel

Bibel 2011: Lydtestamente fra KABB

Lydbibelen kjøpes i
KABBs lydbokhandel

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO