Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Litteraturutgaven

Foto: Litteraturutgaven

Bibeldesign til gull

17. april 2013.

Den nyskapende litteraturutgaven av Bibelen nådde til topps i klassen skjønnlitteratur for voksne under kåringen av Årets vakreste bøker 2012.

«Dette er uten tvil en fantastisk produksjon! Den er en overbevisende utgivelse med et flott samspill mellom lesevennlig og gjennomført typografi, fantastisk innbinding, godt valg av papir, og en var helhet i forhold til tema. Alle detaljer er nøye gjennomtenkt og utført» skriver juryen i sin uttalelse.

Litteraturutgaven av Bibelen presenterer de bibelske bøkene som sammenhengende litterær tekst uten versenummer, fotnoter, kryssreferanser og annet tilleggsstoff.

Prisvinner fra Blæst design Det er Aud Gloppen fra Blæst design som står bak den prisbelønte bibelutgaven. Hun har også tidligere hatt oppdrag for Bibelselskapet. I 2006 vant hun gull i samme klasse for sin formgivning av Det nye testamentet.

112 år gammel ide Ideen om en litteraturutgave av Bibelen er gammel. Allerede i 1899 tok professor Simon Michelet ved Universitetet i Oslo til orde for «en bibeludgave i kontinuerlig text». En slik utgave mente han ville hjelpe leseren til å få et bedre overblikk over «textens tankesammenhænge».

Juryens kommentar: Dette er uten tvil en fantastisk produksjon! Den er en overbevisende utgivelse med et flott samspill mellom lesevennlig og gjennomført typografi, fantastisk innbinding, godt valg av papir, og en var helhet i forhold til tema. Alle detaljer er nøye gjennomtenkt og utført.

Den gode lesbarheten er resultat av en høy gramvekt på papiret, høyere enn det vanligvis er i bibler, og dens brukkne hvitfarge, samt presist og godt mestret bruk av typografi, der det klassiske fontvalget er satt på tilsvarende klassisk vis. Bokens format og den meget høye kvaliteten på innbindingen er også bevis på at denne boken er prisen verdig.

Disse bøkene skal tåle tidens tann, og aldre med stil. Her skal man også treffe en bred gruppe lesere. Boken innfrir disse kravene og designeren har skapt en brukervennlig serie med bøker samtidig som de fremstår som verdifulle objekter.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO