Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

Bibel 2011 - Litteraturutgaven: Årets vakreste bok i klassen skjønnlitteratur for voksne.

Foto: Bibel 2011 - Litteraturutgaven: Årets vakreste bok i klassen skjønnlitteratur for voksne.

Bibeldesign til gull

17. april 2013.

Den nyskapende litteraturutgaven av Bibelen nådde til topps i klassen skjønnlitteratur for voksne under kåringen av Årets vakreste bøker 2012.

«Dette er uten tvil en fantastisk produksjon! Den er en overbevisende utgivelse med et flott samspill mellom lesevennlig og gjennomført typografi, fantastisk innbinding, godt valg av papir, og en var helhet i forhold til tema. Alle detaljer er nøye gjennomtenkt og utført» skriver juryen i sin uttalelse.

Litteraturutgaven av Bibelen presenterer de bibelske bøkene som sammenhengende litterær tekst uten versenummer, fotnoter, kryssreferanser og annet tilleggsstoff.

William Nygaard overrekker Aud Gloppen gullprisen for design av Bibelen 2011 - Litteraturutgaven.
Prisvinner fra Blæst design
Det er Aud Gloppen fra Blæst design som står bak den prisbelønte bibelutgaven. Hun har også tidligere hatt oppdrag for Bibelselskapet. I 2006 vant hun gull i samme klasse for sin formgivning av Det nye testamentet. Under utdelingen i Nasjonalbiblioteket torsdag ble hun hedret med priser i både sølv og gull for design av flere bokprosjekter.
– Vi er svært glade på Aud Gloppens vegne. Dette er hennes dag, sier generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad‐Kvammen som håper at prisen kan bidra til at Bibelen får oppmerksomhet også i nye lesergrupper.

Bibel 2011, den nye bibeloversettelsen fra Bibelselskapet, har nå ligget hele 22 uker på bestselgerlistene.
– Det viser med all mulig tydelighet at vi har den beste boka, smiler hun.

112 år gammel ide
Ideen om en litteraturutgave av Bibelen er gammel. Allerede i 1899 tok professor Simon Michelet ved Universitetet i Oslo til orde for «en bibeludgave i kontinuerlig text». En slik utgave mente han ville hjelpe leseren til å få et bedre overblikk over «textens tankesammenhænge».

Med denne bibelutgaven har Bibelselskapet ønsket å åpne tekstene for nye litterære opplevelser og samtidig treffe en bred gruppe lesere. I Grafills begrunnelse for prisen framgår det at «Boken innfrir disse kravene og designeren har skapt en brukervennlig serie med bøker samtidig som de fremstår som verdifulle objekter».

Bibel 2011 - Litteraturutgaven kjøper du i Nettbokhandelen

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO