Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

52 ulike utgaver: Siden lanseringen har det blitt utgitt hele 52 forskjellige bibelutgaver på bokmål og nynorsk i ulike formater og design tilpasset de fleste aldersgrupper og smakspreferanser. Foto: Dag Kjær Smemo

Foto: 52 ulike utgaver: Siden lanseringen har det blitt utgitt hele 52 forskjellige bibelutgaver på bokmål og nynorsk i ulike formater og design tilpasset de fleste aldersgrupper og smakspreferanser. Foto: Dag Kjær Smemo

Ny bibel - salgssuksess i ett år

19. oktober 2012.

Fredag er det ett år siden lanseringen av Bibel 2011. I hele 49 uker har Bøkenes bok ligget på bestselgerlisten. 52 ulike utgaver er utgitt på bokmål og nynorsk, og Bibelen har solgt i snart 145 000 eksemplarer.

– Det er nesten tre ganger så mange bibler som i et normalår, jubler generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet.

Den nye bibelen utkom samtidig på bokmål og nynorsk. I løpet av det siste året har Bibelselskapet utgitt i alt 52 ulike utgaver, fra tradisjonelle svarte skinnbibler til moderne trendutgaver.
– Ett år etter lanseringen ser vi at interessen og entusiasmen for Bibelen ikke bare var et blaff. Det har naturlig nok vært noe debatt om oversettelsesvalg det siste året. Samtidig opplever vi en overveldende positiv mottagelse i Norge av Bibelen i ny oversettelse, sier generalsekretæren.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet
19. oktober 2011: Bokhandelere over hele landet kunne melde om kø ved dørene før åpningstid, noen hadde endatil overnattet utendørs for å sikre seg et eksemplar av førsteopplaget. Også internasjonale medier fanget opp den store bibelinteressen i Norge, og fant mer eller mindre troverdige forklaringer på den store interessen. Foto: Dag Kjær Smemo
19. oktober 2011: Bokhandelere over hele landet kunne melde om kø ved dørene før åpningstid, noen hadde endatil overnattet utendørs for å sikre seg et eksemplar av førsteopplaget. Også internasjonale medier fanget opp den store bibelinteressen i Norge, og fant mer eller mindre troverdige forklaringer på den store interessen. Foto: Dag Kjær Smemo

Bibelen som litteratur og drama
Samtidig med at Det Norske Teatret planlegger storsatsingen «Bibelen» for teaterscenen, lanserer Bibelselskapet en litterær bibelutgave på nynorsk. Bokslippet finner sted i et åpent arrangement ved Det Norske Teatret 19. oktober kl. 14.00. Da legges også de første billettene til forestillingen «Bibelen» ut for salg.
– Vår rettesnor har vært ønsket om at fortellingene skal tale til oss og si noe om hva det vil si å være menneske, sier Stein Winge om forestillingen han er i ferd med å sette i scene. Førstkommende fredag vil skuespiller Bjørn Sundquist presentere en smaksprøve på den dramatiske storsatsingen.

– Bibelselskapet og Det Norske Teatret ønsker også å samarbeide om andre arrangementer i tiden som kommer, forteller forlagssjef Anne Veiteberg, som skal lede ettårsfeiringen for den nye folkebibelen.
Å presentere bibelteksten som levende litteratur er også tanken bak utgivelsen av litteraturutgaven. Trebindsverket kommer i samme innbinding som den prisbelønte utgaven på bokmål.

I nye formater
Bøkenes bok foreligger ikke lenger bare på papir. Digitale utgaver tilpasset Internett og ulike applikasjoner til smarttelefoner og nettbrett utvikles fortløpende. Bibelen er også innlest som lydbok av fremtredende norske skuespillere.

– Jeg vil oppfordre de unge til å lese Bibelen. Ikke nødvendigvis for å bli kristne, men jeg tror ikke det er noen mennesker som leser den i sin helhet, som ikke blir påvirket av den, sier Nils Ole Oftebro til Vårt Land. Han har vært en av bidragsyterne til lydutgaven av Bibelen.

Ny bibel i ett år: Ettårs-dagen for bibeloversettelsen feires blant annet ved lanseringen av litteraturutgaven av Bibelen på moderne nynorsk, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen. Foto: Dag Kjær Smemo.
Ny bibel i ett år: Ettårs-dagen for bibeloversettelsen feires blant annet ved lanseringen av litteraturutgaven av Bibelen på moderne nynorsk, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen.

Bibel i flere formater

Bibel 2011 for Internett, iPad, mobiltelefoner.
Les mer

Ta også en kikk på Nettbibelen tilpasset til mobiltelefoner:
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO