Gå til innhold

1 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.

Foto:

BIBELEN i møte med andre heilage tekstar

11. februar 2013.

På BAKSNAKK inviterer Det Norske Teatret publikum til diskusjon, tematisk fordjuping og kunstnarleg innsikt med sesongens premierar som utgangspunkt.

  • Scene: Bikuben
  • Pris: GRATIS!

I samarbeid med Teologisk fakultet og Bibelselskapet m. fl. inviterer Det Norske Teatret til ein serie Baksnakk som tek opp ulike tema som har med Bibelen å gjere. «Bøkenes bok» har hatt ei eineståande tyding for vår kultur: Som moralsk rettesnor, som skjønnlitteratur, som inspirasjon for kunst, musikk og dikting, innanfor jussen, i språket og i populærkulturen.

BIBELEN i møte med andre heilage tekstar.
Kva status og rolle har Bibelen i det norske samfunnet i dag? Og Koranen og Toraen? Kva er likt og ulikt i synet på skriftene? Og kan dei dramatiserast?

Medverkande: Berit Hagen Agøy (generalsekretær i Mellomkyrkjeleg Råd, Den norske kyrkja), Ervin Kohn (forstandar i Det mosaiske trussamfunn) og Mehtab Afsar (generalsekretær i Islamsk Råd). Steinar Ims frå Kirkelig dialogsenter leier samtalen.

Bibelselskapet er medarrangør.

Tysdag 12. februar kl. 19.00-20.30 i Bikuben.

Sjå Det Norske Teatret si heimeside for alle BAKSNAKK-programma knytte til Bibelen

Bibel 2011 - Litteraturutgaven: Årets vakreste bok i klassen skjønnlitteratur for voksne.
Bibel 2011 - Litteraturutgaven vant gull i klassen skjønnlitteratur for voksne under kåringen av Årets vakreste bøker 2012.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO