Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

I <em>Utvalgt</em> gjøres bibelske pesoner aktuelle og levende for ungdommer. Innfelt: Ellen Lande Gossner (øverst) og Helga Samset.

Foto: I Utvalgt gjøres bibelske pesoner aktuelle og levende for ungdommer. Innfelt: Ellen Lande Gossner (øverst) og Helga Samset.

Alle er utvalgt!

03. juni 2013.

Helga Samset og Ellen Lande Gossners bok Utvalgt er én av de 100 beste og lettleste bøkene som er utgitt de siste åra. Lista er utarbeidet av foreningen «Leser søker bok» og ble lansert på Litteraturfestivalen på Lillehammer 29. mai.

– At nettopp Utvalgt er gitt plass på 100-lista, viser at vi har klart å lage ei bok der tema, språk og bilder underbygger og forsterker hverandre. Utvalgt forteller om 12 personer fra Bibelen, 12 helt vanlige mennesker. Ei bok for vanlige, men likevel utvalgte mennesker, skal også kunne leses av alle. At vi har blitt belønnet med plassering på lista over de beste og mest lettleste bøkene, viser at vi har truffet blink, sier forlagssjef Anne Veiteberg som gratulerer forfatter Helga Samset og fotograf Ellen Lande Gossner.

I et drivende, rørende, enkelt og engasjerende språk skriver Helga Samset om Abraham, Lots datter, enken i Sarepta, Dronningen av Saba, Johannes, Peter og Maria. Boka består av 18 korte fortellinger og egner seg godt for ungdom fra 15 år og oppover. Til bruk på lederkurs for ungdom, til ettertanke, til andakt, til diskusjon eller som gave.

Fortellingene er lest inn av Helga Samset og finnes sammen med boka på Verbum forlags nettbokhandel. Forslag til hvordan tekstene kan brukes i trosopplæringssammenheng vil også kunne lastes ned her.

«Leser søker bok» er en forening som hjelper forlag, forfattere og illustratører med å lage bøker som er lettleste eller tilrettelagte.

Hele lista ser du her (ekstern lenke)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO